ANCAK KARADENİZ’DE OLURDU OLDU!

Çarşamba'da Yeni Şehir Köprüsü’nün kavşak ve bağlantı yollarının açılış çalışmaları sürerken, Batı Yaka’da ki köprü girişini kapatırcasına yapımı süren inşaat görüntüsü “olsa olsa Karadeniz fıkrasında olur” dedirtmeye devam ediyor.

Çarşamba Belediyesi’nin yapımı sürdürdüğü ve bir türlü açılışı yapılamayan yeni Şehir Köprüsün şehir merkezindeki kavşak ve bağlantı yolları çalışmaları sürerken, batı yaka bölümünde ki keşmekeşlik ‘Modern Çarşamba’ya yazık ediliyor!’sözlerine neden oluyor. Yeni şehir köprüsünün batı yaka bölümünde ki görüntü vatandaşlarca ‘komedi’ olarak yorumlanıyor.

Yeni Şehir köprüsü inşaatı öncekilerden farklı olarak çelik taşıyıcı sistemle yapılırken köprünün kavşak ve bağlantı yollarının yapımı devam ediyor. Ancak defalarca belediye başkanı tarafından önce Kasım ayın da daha sonra yetişmeyince Aralık Ayı’nda hizmete açılacağı kaydedilmiş fakat; 2018 yılı bu gün sona ermesine rağmen hala köprü açılışı gerçekleştirilememesi vatandaşlarında tepkisine neden oluyor.

Yeni şehir köprüsü 180 metre uzunluğunda, 9 metre araç yolu olmak üzere 15 metre genişliğinde olup, sağlı sollu 3 metre genişliğinde yaya ile bisiklet yolu ve kuleleriyle Çarşamba’nın yeni sembollerinden olacağı açıklanmıştı. Vatandaşlardan ise her geçen gün farklı tepkiler alamaya başlayan köprü için asıl komedinin açılış yaklaştıkça daha tepkiler daha da artıyor. Tepkilere neden olarak ise köprü uğruna başlatılan çalışmalar çerçevesinde Anadolu Meslek ve Anadolu Kız Meslek Lisesi binasının devir teslimi yapılarak bina yıkılmış, PTT Binasının devir teslimi ve yıkımı için sıkı ikna turları başlatılmıştı. 

PTT binasının yıkımı için son gelen bilgilere göre izin alındığı iddia edilirken bu defa vatandaşları gülümseten hatta gülümsetirken de düşündüren başka bir olay herkese adeta Belediyenin imar konusunda kitaplara geçecek ders niteliği taşıdığı şeklinde yorumlanıyor. Tepki ve gülümseten olay Yeni şehir köprüsü inşaat halinde ki köprü girişini kapatacak şekilde başlayan ve kaba inşaatı biten 5 katlı bina görenleri şaşırtıyor. İddialara göre Çarşamba’ya incelemeler için gelen Samsun Valisi Osman Kaymak’ın da dikkatini çeken inşaatın hangi akılla köprü girişine yapımına izin verildiği merak ediliyor. Bu durum ise vatandaşlar tarafından “Olsa olsa Karadeniz” fıkralarında olur dedirtiyor. 

Olayı gören vatandaşlar ise, Çarşamba Belediye Başkanının hatırlanacağı üzere Abdullah paşa camii yanında Eski MHP İlçe başkanlarından Baki Demirtaş ve ailesi tarafından yapılan inşaat için belediyeden resmi imar izni alarak inşaatın kabasını tamamlamıştı. Ancak şikayet nedeni ile 50 cm için bina yıkılmış, yıkılan masrafları ise belediyece karşılanmış, dönemin İmar İşleri Müdürü görevinden alınmıştı.

Şimdi gözler şehrin en gözde köprüsü olarak yapılan körü girişini kapatan bu inşaatın kimin olduğu belediyenin nasıl ve neden izin verdiği, köprü için okul ve PTT binası yıkılırken, yeni inşaat için belediye ile nasıl bir bağlantısı olduğu, neden yapımına izin verildiği merak konusu olmaya devam ediyor. Köprü bağlantı yolları ile açılışından önce bu inşaatın yıkılıp yıkılmayacağı ise ayrı bir soru işareti olarak gözlerden kaçmıyor.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çarşamba Haber Haberleri