ANKARA VE İSTANBUL NEDEN DÜŞTÜ?

Hasan TOPUZ

Sevgili Dostlar;
31 Mart 2019 Mahalle Seçimleri Türk tarihine kalın izler bırakarak bir hışımla geçti.
En çok konuşulan kiminin üzüldüğü kimilerinin de sevinç çığlıkları attığı seçim oldu.
Benim için ise, endişe üzüntü ve sevinç duygularını birlikte bir arada yaşamakla geçti.
Hala sarsıntılar devam ediyor. İstanbul  ve Ankara’nın kaybedilişinin bir değil birçok sebebi vardır. Biz sadece bir tek sebebi inceleyelim. 
Öncelikle Cumhur İttifakı nasıl kuruldu ona bakalım.

CUMHUR İTTİFAKI

15 Temmuz 2016 da Türk tarihinin en dehşetli ihanetlerinden biri gerçekleşti. O gece kalleşçe başlayan FETÖ darbe teşebbüsü bastırıldı. Sonuç; 250 şehit, binlerce yaralı.

Kırk yıldır hazırlanan Amerika’nın NATO’nun müşterek planı olan ve FETÖ’ nün maşa olarak kullandığı bu korkunç darbenin bastırılması vatanseverlerin gözünü açtı. 15 Temmuz’u, 16 Temmuz’a bağlayan gecede Cumhur İttifakının temeli atıldı. AK Parti camiası ve ülkücülerin darbeye karşı Erdoğan’ın çağrısına uyarak sokağa fırladılar. AK Partililer, MHP’li ülkücüler, Alperenler Büyük Birlik Partililer FETÖ darbesine kanlarıyla canlarıyla karşı koydular.

Başta bendeniz olmak üzere Büyük Birlik Partililer Alperenler Samsun’un Çarşamba ilçesinde en erken sokağa çıkanlardandık. Belediye Meydanına ilk çıkan Alperenlerdi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye telefon ettim. ‘İyi yapmışsınız çünkü bizde sokaktayız’ dedi.
İlçe başkanımız Ertan Sağlam ile bir ay boyunca meydanda nöbet tuttuk. AK Partililer MHP‘liler, Büyük Birlik Partililer, işte cumhur ittifakı bu şartlarda kuruldu.

REFERANDUM VE GENEL SEÇİM

16 Temmuz günü ihanet, bastırıldıktan sonra saflar netleşmeye başladı. Amerika, Avrupa, İsrail gibi Türkiye düşmanları bir yanda AKP, MHP, BBP ve bazı Atatürkçü gruplar, öbür yanda 16 Nisan 2017 tarihinde anayasa değişikliği için referandum yapıldı. AKP, MHP ve BBP yine birlikte hareket ettiler. Anayasa değişikliklerini halka onaylattırmayı başardılar. Sıra seçimlere geldi. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı idi. İki partiyi ziyaret etti. BBP’ye de geldi anlaştılar. BBP’liler, AK Parti listelerinden millet vekili adayı oldular. Genel başkan Mustafa Destici beyde, Ankara milletvekili adayı oldu.

Cumhur İttifakı üç partiden oluşuyordu.
AKP, MHP ve BBP.

BBP Bahçeli tarafından kerhen kabul ediliyordu. Biz BBP’liler bunu zaten biliyorduk. Bahçeli’nin Muhsin Yazıcıoğlu’nun yoldaşlarıyla eskiden kalma bir husumeti vardı. O husumet tekrar nüksetti. Belli ki AKP ile MHP’nin birliğine, BBP’yi üçüncü bir ortak istemiyordu.

Tayyip Erdoğan’ın ise bu husumet işine geliyordu. Mustafa Destici bey zor şartlarda BBP’ye genel başkanlık yapıyordu. Bahçeli’nin ve Erdoğan’ın Alperenleri dışlamaları, BBP’liler arasında homurdanmalara sebep oluyordu. Mustafa Destici Beye İsyan bayrağı açılmıştı . 

DEVAMI YARIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.