Anne sütü eğitimi Tamamlandı

Samsun’da, Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında 1-7 Ekim Ulusal Emzirme Haftası'nda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Anne Sütü Emzirme Danışmanlığı Eğitimi” başarıyla tamamlandı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve ÇEKÜS Birimi tarafından organize edilen eğitim programı, 29 kurumdan toplam 66 Bebek Dostu Kurum Sorumlusunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitimde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Hasibe Canan Seren ve Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Ayçiçek Dinçer, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Canan Soyer Çalışkan ile Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Karatekin, Alaçam Devlet Hastanesi’nden Uzm. Dr. Refia Gözdenur Savcı gibi uzman isimler yer aldı. Ayrıca, program koordinatörlüğünü Uzm. Hemşire Çiğdem Akal üstlenirken, Diyetisyen Sinem Şahin Yazıcı ve Hemşire Ayşe Kumaş Terzi de eğitimci olarak katkı sundular.

Program sonunda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz ve ÇEKÜS Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Karanfil Yörük, “Anne Sütü Emzirme Danışmanlığı” belgesi almaya hak kazanan katılımcılara ve eğitimi destekleyen uzmanlara teşekkürlerini ilettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri