“Arkamda Durmanız Gerekiyor”

Atakum Belediyesi'nde basın emekçisi olarak çalışan ve yeni yönetim sonucunda temizlik görevlisi olarak atanan Zerrin Somuncu, cemiyet başkanlarına çağrıda bulundu.

Atakum Belediyesi'nde Cemil Deveci döneminde basın emekçisi olarak çalışan ama 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Atakum Belediyesi'nin yönetimi değişmesinin ardından temizlik görevlisi olarak atanan Zerrin Somuncu, Samsun'daki cemiyet başkanlarına seslenerek “Arkamda durmanız gerekiyor” dedi.

“Cemiyetlerden herhangi bir kınama gelmedi”

Cemiyet başkanlarından kınama gelmemesine tepki gösteren basın emekçisi Zerrin Somuncu, “Ben Zerrin Somuncu, 10 yılı aşkın bir zamandır Samsun’da gazetecilik yapıyorum. Son 5 yıldır da Atakum Belediyesi'nde gazeteci olarak çalışıyordum. 31 Mart'a kadar yeni gelen belediye yönetimi tarafından temizlik görevlisi olarak görevlendirildim. Ardından, hukuksuz bir karar olduğu için iş akdim feshedildi ve yargı yoluna gittik. Şimdi burada ki süreçte sevgili Yusuf Başkanımı bu çalıştayda görmek güzel oldu. Cemiyet çalışmalarını bitirdi zannetmiştim, herhangi bir kınama gelmediği için ama burada bu sözü almış oldum. Temennim, önümüzdeki hafta mesai saati içerisinde hep birlikte belediyenin önüne gidelim ve benim arkamda cemiyet başkanları olarak durun. Çünkü bu artık benlik bir durum değil, birçok belediyede çalışan meslektaşlarımızın aynı duruma maruz kaldığını söyleyebiliriz. Ben hiçbir meslektaşımın bu süreci yaşamasını istemem, 4 aydır yaşadıklarımı anlatmak da istemem ama bu süreçte beni çok güçlü kılan bir şey oldu; Anadolu Basın Birliği her zaman yanımda oldu. Sevgili Başkanım Turhan Akşen yanımda oldu, beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı,” ifadelerini kullandı.

“Belediyeler bu keyfiyata son vermesi gerekiyor”

Belediyelerin bu düzene bir son vermesi gerektiğini vurgulayan Somuncu, “Evet, biz bir belediye emekçisiyiz ama hiç kimsenin kuklası değiliz, olmadık da. İşte çevremdeki insanlar ‘Bu belediye işte, olur böyle şeyler,’ diyorlar. Hayır, olmaz, olmaması gerekir. Bu cümleyi ben asla kabul etmiyorum. Belediyelerde bu keyfi sürgünleri, uygulamaları asla ve katiyen kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Beni mesleğimden, yazmaktan, bu dik duruşumdan alıkoyan her şeyin karşısında dimdik duracağım ve durmaya da devam edeceğim,” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri