"Asıl Olan fabrikayı yerli olarak yapmamızdır"

Çinli otomobil firması Chery'nin Samsun'a yapılacağı iddia edilirken Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, yatırımın gerçekleşmesi durumunda istihdam ve ihracat açısından önemli faydalar sağlayacağını belirtti.

Son dönemde Samsun yerel basını ve halk arasında sıkça konuşulan Chery'nin, Tekkeköy ilçesinde kurulacak yeni Organize Sanayi Bölgesi'ne otomobil fabrikası açacağı iddiaları merakla takip ediliyor. Ayrıca, yatırımın gerçekleşmesi durumunda Samsun'a 500 nüfuslu bir "Çin Köyü" kurulacağına dair söylentiler de gündemde. Bu konuda açıklama yapan Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, yapılırsa fabrikanın Samsun'a büyük faydalar sağlayacağını ifade etti. Karaman, fabrikanın yerli yatırım olarak yapılmasının daha doğru olacağını vurgularken, yabancı yatırımcıların da desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

"hem istihdam hem de ihracat konusunda faydalı olur"

Chery Otomobil firması yetkilileri ile çalışmaların devam ettiğini belirten Saadet Partisi Samsun Milletvekili, "Chery konusu hakkında yerlerine bakmışlar ve çalışmalar yapılıyor. Bu iş hem istihdam hem de ihracat konusunda faydalı olur, çünkü onların yan sanayi parçaları da mevcut böylece istihdamı geniş. O fabrikayı kurduğunuz zaman, yan sanayi ürünlerinin yapılması için imkanların da oluşması gerekiyor. Şu anda bu konudaki çalışmaları sürdürüyorlar. Böyle bir fabrikanın Samsun’a yapılmasının faydası olur, ancak esas olan bu fabrikayı yerli olarak yapmamızdır. Bunun daha doğru olacağına inanıyorum. Eğer bunu yapamıyorsak, yabancı bir ülkeden bir yatırımcı geldiyse, bunun da desteklenmesi gerekir." sözleriyle merakla beklenen fabrikaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri