AYDEMİR; ‘ÜRETCİLER FİYATTAN MEMNUN DEĞİL’

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, 25 TL olarak açıklanan çeltik fiyatları ile İlgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, 2024 yılı çeltik üretim sezonunda açıklanan 25 TL’lik fiyatla ilgili üreticilerin memnuniyetsizliğini dile getirdi. Aydemir, Çarşamba bölgesinde bu yıl 13-14 bin ton civarında izinli çeltik ekimi gerçekleştirildiğini belirterek, “Üreticilerimiz, yüksek girdi maliyetleri sebebiyle bu fiyatın en az 30 TL olmasını bekliyordu. Son yıllarda tarım sektöründe girdi maliyetleri oldukça yükseldi. Gübre, ilaç, mazot gibi temel giderlerin fiyatlarındaki ciddi artışlar, çiftçilerimizi zor durumda bırakıyor” dedi.

KOKARCA ZARARLISI RİSKİ YOK
Tarım İlçe ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, Çarşamba bölgesindeki çeltik tarlalarında gerçekleştirdiği incelemelere de değinen Aydemir, “Bu yıl yapılan incelemeler sonucunda kokarca zararlısına rastlanmadı. Bu durum, üreticilerimiz açısından olumlu bir gelişme. Şu an için zararlılardan kaynaklanan herhangi bir sorun yok, bu da verim açısından umut verici” şeklinde konuştu.Aydemir, bölgedeki üreticilerin daha verimli bir sezon geçirmesini dilediklerini belirterek, “Üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz ve onların taleplerini yetkililere ileterek, gerekli desteği sağlamaları için çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri