Ameliyatı gerçekleştiren OMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İlhan Karabıçak, “Hastamız 3 aydır kansızlık nedeniyle tetkik ediliyordu. İnce bağırsağının ortasında kanamaya neden olan iyi huylu bir tümör saptandı. Hastaya SILS tekniği dediğimiz tek kesiden kapalı cerrahi uyguladık. Bu teknikte göbek çukuruna dışarıdan bakınca görülmeyecek kadar küçük, 2 cm’lik bir kesi yaptık. Bu delikten içeri sokulan kamera ve özel olarak geliştirilmiş aletlerle bağırsağındaki tümör bulundu. Tümörün olduğu bağırsak kısmı göbekten dışarı çıkartıldı ve kesildi. Hastanın karnının dışında kesilen ince bağırsak birbirine dikildi ve göbekteki delikten tekrar karnının içine atıldı” dedi.
"İYİLEŞME ÇOK HIZLI OLUYOR"
“SILS ameliyatı sonrasında iyileşme çok hızlı oluyor” diyen Karabıçak, “Hastalar ameliyattan sonra hemen ayağa kalkıyorlar. Ağrıları çok az olduğu için ağrı kesicilere daha az ihtiyaç duyuyorlar. Bu teknik hasta memnuniyeti çok arttırmaktadır. Ayrıca hastaların karnında ameliyat izinin kalmıyor olmasından dolayı bu konuda hassas olan hastalar tarafından bu teknik özellikle tercih edilmektedir” diye konuştu.
SILS tekniğinin OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sıklıkla uygulandığını belirten Doç. Dr. İlhan Karabıçak, daha önce karaciğer, pankreas, dalak, kalın bağırsak, göbek fıtığı ve kesi yeri fıtığı gibi farklı hastalıkların tedavisinde bu tekniği uyguladıklarını, bu kez ince bağırsakta uyguladıklarını belirtti.
59 yaşındaki K.Y. isimli hasta ise “Kansızlığım vardı. Araştırılırken bağırsağımda kitle saptandı. Ameliyatta hiçbir ağrı ve sızı duymadım. Ameliyat olduğuma inanmakta zorlandım” şeklinde konuştu.