Bakan Faruk Çelik, bugünkü toplantıya Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacı İnce'nin, Kırmızı Et Üreticileri Derneği Başkanı Bülent Tunç ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ'ın katıldığını kaydetti.
Kırmızı Et Üretim Birliği İl Başkanları'nın bugün düzenlenen toplantıda bulunduğunu ifade eden Bakan Çelik, aldıkları karar gereği karkas et yağsız fiyatının tavan olarak 23.3 TL olması ve yağlı fiyatı ise 21.8 TL olması düzenlendiğini belirtti.
Çelik şunları kaydetti:
"Kıyma fiyatı 32 TL ve kuşbaşı fiyatı 34 TL olmasıyla ilgili fikirbirliğine vardık. Et ithalatı meselelerini yoğun değerlendirmesini gerçekleştirdik."
Bakan Çelik, aldıkları kararın üreticiyi, besiciyi koruma yönünde alınmış bir karar olduğunu belirtti.