Bakan Uraloğlu: Samsun'a Dev Ulaşım yatırımı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun'a yeni tramvay hattı yapılacağını söyledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Samsun'a geldi. Bakan Uraloğlu, Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da yaptığı basın açıklamasında, yeni yapılan şehir hastanesine tramvay hattı yapacaklarını ve projelerin hazır olduğunu belirtti.

"Kılıçdede'den başlayıp Şehir Hastanesi'ne gidecek"
Samsun için yeni tramvay hattı yapacaklarını açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Samsun, Karadeniz'de ilk, Türkiye'de de ilklerden biri olan kent içi hafif raylı sistemi hayata geçirmişti. Şu anda 100 bin günlük yolcu taşıma kapasitesi var. Orada yolcu taşıma setlerinin yetersiz olması nedeniyle o tren setlerini temin etmek için işbirliği yapıyoruz. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Samsun’u tebrik ediyorum. Gerçekten modern taşımacılığı şehrimize ve bölgemize kazandırmış durumda." ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti.

Tabii Samsun'un gelişmesi ve değişmesiyle birlikte bu mevcut hat yetmiyor. Şehrin diğer kesimlerine de gitmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyemiz, bu konuda bir çalışma başlatmıştı. Daha sonra birlikte istişare ederek çalışmayı netleştirdik ve Kılıçdede'den başlayıp Şehir Hastanesi'ne, ardından da Kamu Kampüsü dediğimiz yere gidecek olan yaklaşık 12,5 kilometrelik bir hat üzerinde mutabık kaldık. Büyükşehir Belediyemizin talebi üzerine gerekli değerlendirmeleri yaptık ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla projeyi üstlenmiş olduk." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri