Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bir gazetede "Milli Eğitim’de KPSS skandalı" başlığıyla yayımlanan habere ilişkin açıklama yapılmasına luzüm görüldüğü belirtilerek, haberde, “Hükümet, yandaşlarını sınavsız memur yapmak için KPSS’yi kaldırmaya çalışırken, Millî Eğitim Bakanlığı çoktan harekete geçti. Doktora öğrencilerinin bile geçici görevle alındığı uzman kadrolarına, ortaokul düzeyinde İngilizce bilenlerin mülakatla alınmasının yolu açıldı” ifadelerine yer verildiği kaydedildi.
’YANLIŞ ALGI OLUŞTURUYOR’ VURGUSU
Milli Eğitim Uzmanlığı sınavının; 652 sayılı kanun hükmünde kararnameye; 6528 sayılı kanun ile eklenen geçici 10. maddesinin 9.fıkrası kapsamında gerçekleştirildiği kaydedilerek, şöyle denildi:
“Milli Eğitim Uzmanlığı sözlü sınavı ilk defa devlet memurluğuna alınacaklar kapsamında yapılmamakta olup meslekte adaylık dahil başvuru tarihinin son günü itibariyle en az 5 yıl hizmeti bulunmak şartı aranmaktadır. Ayrıca, Kılavuzun hazırlanması sürecinde yapılan dil puanı taban puan belirlemesi çalışmalarında; bazı alanlarda yüksek dil puanı karşılanamayacağı anlaşıldığından; dil puanı düzeyi 30 (otuz) olarak belirlenmiştir. 30 dil puanı sadece müracaat şartı olup dil puanı en yüksek olan adaydan başlanarak sıralama yapılmıştır. Haberde yer verilen uzman kadrolarına yapılacak atamaların, sınavsız memur alımı için yapıldığı iddiası kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmaya yönelik asılsız bir iddiadan ibarettir.”