BAL 5 GRUP DEĞERLENDİRMELERİ

İBRAHİM FETHİ SEL

BAL ligi 5 grupta yer alan takımımızın rakiplerinin 7’sini değerlendirmiştik.

Grubumuzu benim değerlendirmem 1.Şampiyonluğa oynayanlar.2 Ortada yer alacaklar.3.Düşmemeye oynayanlar şeklinde.

Bu kapsamda şöyle bir değerlendirme yapmıştım 2 takım küme düşecek grubumuzda, hala transferde adım atmamış takımlar belki de lige katılmayacak 2.takım bulunacak yada sezon içinde ligden çekilecek öngörümüz var.

Birde Şampiyonluğa oynayacak 5-6 takım var bunları da yazdım, onlarda hala eksik gördükleri yerlere transferlere devam etmekteler.

Geri kaldı Çarşambaspor gibi bir takım duruşu göstererek ekonomik transfer yapan birbirine yakın takımlar bunlarda orta sınıf takımlar.

Bu günde bunlardan ikisini değerlendireceğim .Bana ilginç gelen Ankara Takımlarından Bağlum ve Haccetepe takımlarının çok sessiz olmaları transferde, bunu anlamlandıramadım. Sadece Çubuk takımı iyi transferler yaptı.

Sanırım son anları beklemedeler.

Gelelim Kırıkkale Yahşiyan ve yakınlarda hazırlık maçı yaparak 1-0 yendiğimiz Çorum Mimar Sinan takımına.

KIRIKKALE YAHŞİYANSPOR ;

Takımı BAL a çıkaran Engin AKBAŞ hoca ile anlaşarak transfere koyuldular.

Enes AYKANAT, Yahya GÜRSES Ahmet Efe Sarıışık , Samet Özer, Kerem demir, Muhammed Ali ARTIRAN, Hasan Emre TAŞPINAR, Baha GÜVEN, Şahin KARAMAN, Veysi DURMAZ, Tolga ÇANGA, Ömer VESKE, Sefa ÇOŞKUNGÖNÜL,Kırıkkale akademiden Doğukan ÖZKAN ile anlaşmış Cihan Emin ALAN, Muhammed ERDOĞAN, Mehmet Çağan Doğu’yu da A Takımına yükseltmişler.,

Yahşiyan takımı da Ankara’ya yakın olması ve bölgenin futbolcu kapasitesinin fazla olması nedeniyle ileriki günlerde gerek duyduklarında transfer yapabileceklerdir.

ÇORUM GENÇLİK MİMAR SİNAN SPOR ;

Bu yıl BAL ligine çıkan Mimar Sinan takımı maşallah transferde bayağı hızlılar ,Geçen yılki hocaları Hüseyin EGER ile anlaşma imzaladılar.Takım kaptanı Yunus Emre Ergin, Hakan Baş,Sol bek Matehan Kıvanç Özgür,Defans oyuncusu Nurullah Solak, Mustafa Öz ,Fatih Serkan Temizkan,Yiğit Emre Aykol,TalhaAhıshalı,Koray Cigerci,Yusuf Can Çöp,Kalecileri Halis Hakan Efe,Sorgun 1071 Yavuz Burak Aykaç Alacagücü spordan ota saha oyuncusu Eyüp Çınar ,Kırıkkalegücü FK spordan İzzet Bora Uzun ,Bolu Aladağ Emirhan Özer,Kağızman Gençlerbirliği’nden Ceyhun Der,Çorum FK Batuhan Demiral ile anlaştılar.

Çarşambada yaptığımız hazırlık maçını 1-0 kaybettiler ama bize denk bir takımları var.

Grubumuzda Şampiyonluk dışındaki hedefleri olan takımlar son ana kadar beklemede kalacaklar ve eğer 2 takım çekilirse transfer yapmadan sezona gireceklerdir.

İllerin grupta temsil sayılarını bir kenara ayrıca not etmekte fayda var ,örnek olarak 3 Ankara takımı son 2 de yer almasa da mutlaka biri düşecek ve diğerleri de Play-off oynayacaklardır.

Çarşambaspor için beklentimiz ve öngörümüze dair ayrı bir yazı yazacağız elbet.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.