BAL LİGİ 6 EKİMDE BAŞLAR

İBRAHİM FETHİ SEL

Çarşambasporumuz BAL ligi 5 grupta yer alır , sezon hazırlıklarını devam ettirmekte.

Yönetimimiz iyi niyetli bir şekilde Hocasını buldu, transferlerini gerçekleştirdi ve 6 Ekimde saat 14 de Ereğli deplasmanında ilk maçına çıkacak.

Çarşambaspor 16 takım içinde son 2 içinde yer almazsa düşmeyeceği bir sezona başlıyoruz.

İlk maçı oynayacağımız Zonguldak Karadeniz Ereğlispor takımı Şampiyon olmak adına bir takım oluşturdu.

Geçen sene şampiyon olmuş takımlardan oyuncu aldı, tecrübeli oyuncular transfer etti ve sezona öyle hazırlandı.

10 grupta oynanacak müsabakalarda 1.sırayı alan takımlar direkt 3.lige çıkarken 2.sırayı alan ve en iyi 3.olanlardan 4.takımında katılacağı 14 takımla Play Of maçları sonucunda 2 .takım daha 3.lige yükselecektir.

Karadeniz Ereğli takımı grubumuzda bu sırlamaya girecek olan takımlardan ve bizimde ilk deplasmanımız.

Zor bir deplasman, biz onlara göre daha amatör bir yapılanma içindeyiz.

Top yuvarlaktır vs gibi tezler benim pek kabul ettiğim tezlerden değil.

Eşitlik denkler arasında yapılacak mücadelede sergilenebilir.

Ereğli maçından sonra sahamızda ağırlayacağımız Gerede ,Suluova,Sorgun takımları bizimle denk olan takımlar. Sahamızda alacağımız 9 puan çok önemli olacaktır.

Sonrasında deplasmanagideceğimiz Çankırı takımıda bizim dengimiz olan takımlardan değil. Ereğli ve Çankırı maçlarından alınacak mağlubiyetler sıkıtı olmaz alınacak puanlar bal börek olur.

Galatasaray Kasımpaşa maçı örneği benim bu modellemem için geçerli olur,3-0 önde olan Galatasaray takımı mucize bir şekilde 3-3 berabere kaldı.

Bu hiçbir şeyin belirleyicisi olmaz, Galatasaray Şampiyonluğa oynar Kasımpaşa oynayamaz bu kadar net.

Çarşambasporumuz bu sene BAL liginde kalırsa bu benim kıstaslarıma göre yeterli ki kalır bu kadro ile.

İlk 3 içinde yer alma başarısını gösterirse bu olağanüstü bir başarı olur bu Aydın Hocaya artı yazar ,gelecek seneler için ümit var oluruz.

Buna ben çok ihtimal vermiyorum çünkü en az 5 takım var ki bizden daha iyi transferler yaptı, fazla para harcadı hedefleri ilk 3 te yer almak.

Onların tek tek analizini yaptım yazılarımda, şimdi adam orta sahasında bir eksik var en iyi orta sahayı alma derdinde ve nokta transferi yaparak paraya da kıyıyor bu oyuncuyu alıyor.

Zaten takımı baştan iyi kurmuş, birkaç nokta transferle hedefine kilitlenmiş onun başarılı olmasından daha tabi ne olabilir.

Bunları başarılı olmaması için paraları zamanında ödeyememeleri düşünülebilir. Oyuncularını parasal olarak sallamazlarsa rekabet etme şansımız olmaz.

Bu Şampiyonluğa oynayan 5 takımın maç primleri bizim sezon harcamamıza denk gelir.

Ayağımızın yere basması lazım ve haddimizi bilmemiz lazım.

Samsunspor hocası Reis Süper ligde 15 puanı çantasına koymuş ve lig 2 .cisi ve demeci ne ,Taraftarımız Avrupa hayali kurmak isteyebilir buda hakkıdır ama ben takımımızın Ligde kalmasını hedefliyorum.

Olay budur…..

Çarşambasporumuz karakterli oyunculardan mücadeleci bir takım kurmuşsa sahada göreceğiz, denk olduğumuz yaklaşık 10 takım var ve bizim mücadelemiz onlarla geçecek o maçlarda zevkli ve diri bir takım görelim yeter diye düşünüyorum.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.