Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, illegal yoldan elde edilmiş ses kayıtlarının, ses montajlarının insanların mahremine girme ve gözetlemek suretiyle oluşturulmuş şantaj görüntülerinin TBMM’ye nasıl hedef aldığını gördüklerini söyledi.
Erdoğan, "Meclisi yok saymaya meclisi zayıflatmaya girişimler artık sadece silahlı darbe girişimleriyle olmuyor, modern dünyada silahların yerine başkası alabiliyor ve bu araçlar Meclis ve milli irade hazımsızları tarafından Meclis’e karşı saldırı aleti olarak kullanılabiliyor. Daha birkaç hafta öncesine kadar bunu tecrübe ettik, sosyal medyanın kötü niyetlerinin elinde milli iaredeye saldırı aracı olduğunu gördük. İllegal yoldan elde edilmiş ses kayıtlarının ses montajlarının insanların mahremine girme ve gözetlemek suretiyle oluşturulmuş şantaj görüntülerinin TBMM’ni nasıl hedef aldığını gördük" dedi.
TBMM Genel Kurulu, TBMM’nin açılışının 94. yıldönümü dolayısıyla özel gündemle toplandı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ten sonra bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "TBMM’nin 94. kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularla kutluyorum. Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının hayırlara vesile olmasını diliyorum. TBMM’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, ilk milletvekilillerini rahmetle ve minnetle yadediyorum. 94 yıl boyunca TBMM catısı altında millet için hizmet üretmiş tüm parlamenterlerimize de ülkemiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Birinci Dünya Savaşı sona erip Osmanlı Devleti’nin toprakları işgal edidiğinde en sonda Başkent İstanbul da düştüğünde TBMM Ankara’da bir kurtuluş umudu olarak tesis edildi. 23 Nisan 1920’de TBMM açıldığında meclisin bir kurucu meclis mi yoksa Osmanlı Devleti içinde olağanüstü yetkilerle donatılmış olduğu belirsiz bırakılmıştı. Gazi Mustafa Kemal Meclis’in açılışını duyurduğu telgrafta TBMM’nin sivil ve askeri makamların üzerinde olduğunu ifade etmişti. O günün Türkiyesinde daha Cumhuriyet ilan edilmeden Meclis’in en üst makam ve merci olarak belirlenmesi başlı başına çok büyük bir hadise, çok büyük bir yenilikti. Gazi mustafa kemal hayatının her safhasında tbmm’nin en üst merci olduğunu defalarca vurgulamış, her meselenin çözüm yeri olarak Meclis’i işaret etmişti. Aslında TBMM’nin 94 yıllık tarihi işte bu buyük ınkılabın çetin münakasaşına sahne olmuştur. Halk TBMM’yi çok büyük bir heyecanla benimsemiş, ona daima inanmış ve güvenmiştir. Halk, TBMM’ni kendi kurumu olarak kendisinin temsil edildiği makam olarak her zaman kucaklamış ve her zaman muhabebt beslemiştir" dedi.