Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erciyes Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi’nde düzenlenen açılış, temel atma ve protokol imza törenine katıldı. Burada akademisyenlere hitap eden Davutoğlu, bütçede en büyük payı eğitime ayıran hükümet olduklarını, eksiklerin de hayırseverler tarafından tamamlanmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.
MİLLİ AŞI
Sağlık Bakanlığında aldığı brifingde yetkililere ve sektör temsilcilerine “Milli aşı yapabiliyor muyuz ?” diye sorduğunu anlatan Ahmet Davutoğlu, “Kendi aşısını yapamayanların kendi silahını yapıyor olmaları çok yeterli olmayabilir. Sağlıklı bir nesli teminat altına almazsanız o ülkenin geleceğini de teminat altına alamazsınız. Duyduklarımdan memnun oldum. Yüzde yüz milli bir aşı sektörü bilimsel tabanı oluşturacağımızı duymaktan memnun oldum” dedi. Davutoğlu, milli aşı ile ilgili Kalkınma Bakanlığına yapılan başvurunun arkasında olduğunu da ekledi.
Başbakanlık görevine gelir gelmez ilk baktığı dosyalardan birinin akademisyenlerin özlük haklarıyla ilgili olduğunu anlatan Başbakan Davutoğlu, bunun akademisyen kökenli olduğu için ’kıyak’ olarak görünmemesi gerektiğini belirtti. Davutoğlu, “Akademisyenlikten onur duyuyorum. Hâlâ kendimi ilim adamı olarak görüyorum" dedi.
‘KAYSERİ MODELİ’NE ÖVGÜ
Vizyoner rektörler ve akademisyenlerin bulunabileceğini, devletin bilime yatırımlar yapabileceğini ama şehrin, o şehrin hayırseverlerinin katkılarının çok önemli olduğunu kaydeden Başbakan, ’Kayseri Modeli’ diye adlandırdığı bu hayırseverliği her yerde anlatıp örnek vereceğini söyledi.
Konuşmaların ardından plaket ve çiçek takdim edilen Davutoğlu, daha sonra hayırseverler tarafından yaptırılan hizmet binalarının açılışını yaptı.