"BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESİN"

Antalya'da sahipsiz sokak köpeklerinin kovalaması sonucu trafik kazası Geçirerek yaşamını yitiren Mahra Melin Pınar'ın babası Murat Pınar Haber Expres Gazetemize konuştu.

Antalya'nın Serik İlçesinde Henüz 10 Yaşındaki Mahra Melin Pınar, 5 Mart 2022 Sabahı Sahipsiz sokak Köpeklerinin kovalaması sonucu Kamyonun altında kalarak ağır yaralandı. 23 günlük yaşam mücadelesi sonrası Hayatını kaybeden Mahra Melin Pınar'ın Babası Murat Pınar, "Başka Mahralar ölmesin, başka çocuklarımız ölmesin, çocuklarımız köpekler tarafından parçalanmasın" diyerek Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneğini kurduğunu Belirtti. Ayrıca Murat Pınar Dernek kurulduğu günden bugüne geçen 27 aylık sürede, 44'ü çocuk olmak üzere 81 vatandaşın,köpek saldırılarında vefat ettiğini söyledi.

Pınar, Gazetemize röportaj veren Türk Veteriner Hekimler Birliği 2. Başkanı Taner Canbulut'un yasa çıksa dahi uygulamayacağız sözlerine karşı “Devletin çıkarttığı kanunu uygulamayacak hiçbir kurum olamaz” ifadelerini kullandı.

"Başka Mahralar ölmesin"

Çocuklar köpekler tarafından parçalanmasın diye mücadele etmeye karar verdiğini söyleyen Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği Başkanı Murat Pınar, "Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği'ni kurmamızın en büyük sebebi, kızım Mahra Melin Pınar 5 Mart 2022 sabahı iki başıboş köpeğin kovalaması sonucu bir kamyonun altında kaldı ve Kızımı 23 günlük yaşam mücadelesi sonrası kaybettik. Bu 23 günlük süre içerisinde, derdimi anlatabileceğim, bunun sorumlusu kim diye araştırma yaptığımda, bununla ilgili mücadele eden bir dernek, bir STK veya bir devlet kurumu bulamadık. Tek muhatap belediye olup, "Elim kolum bağlı, 5199 yasası bize engel oluyor, toplayamıyorum. Toplasam da 10 gün sonra yerine bırakırım," demekteydi. Bunun önüne geçmek için başka Mahralar ölmesin, başka çocuklarımız ölmesin, çocuklarımız köpekler tarafından parçalanmasın diye mücadele etmeye karar verdik ve derneğimizi kurduk. Şu anda 950 üyemiz var ve ciddi bir yapılanma içerisindeyiz." diyerek sözlerine devam etti.

"27 ayda, 81 vatandaşımız, bunların 44'ü çocuk, maalesef vefat etti"

27 ayda 44 çocuk olmak üzere 81 vatandaşın köpek saldırıları sonucu hayatını kaybettiğinin altını çizen Başkan Murat Pınar, "Sokak köpeği dediğimiz zaman, köpeğin yeri sokakmış algısı uyanıyor. Sahipsiz, başıboş köpek sorunu bu konunun tam gerçek ismidir. 2004 yılında 5199 sayılı kanun çıktığından beri 'kısırlaştır, yerinde yaşat' formülünün bir sonuca varmadığını görüyoruz. Devletin açıkladığı rakam 4 milyon olsa da, bu sadece kendilerinin küpeleyip kısırlaştırdığı sayıdır. Sokakta hâlâ kısır olmayan, yakalanmamış, kulağında küpe olmayan hayvanları düşünürsek, bu sayı 8-10 milyondan aşağı değildir. Devlet, 4 milyon dedi. Devlet, bugüne kadar hayvanseverlerle birlikte 20 yıldır mücadele vermiş ama çözüme ulaşamamış; sayı 4 milyona gelmiş. Derneği kurduğumuz günden bugüne kadar geçen 27 ayda, 81 vatandaşımız, bunların 44'ü çocuk, maalesef vefat etti. Kısırlaştırmanın çözüm olduğunu söyleyenler, 'kısırlaştıralım, yerine bırakalım, 3-5 sene sonra popülasyon azalmaya başlar' diyorlar. Ben de şunu sormak istiyorum: Gerçekten 4 milyon başıboş köpeği hep beraber sahaya indik, bir üreme dönemi olan 6 ayda bütün köpekleri yakaladık, kısırlaştırdık, sokağa saldık. Bunların popülasyonunun azalmasını beklerken çocuklarımızın parçalanma ihtimaline karşı ne yapmayı düşünüyorsunuz? Buna razı mı olacaksınız?" İfadelerini kullandı.

"Uymazlarsa devlet gerekeni yapar."

Türk Veteriner Hekimler Birliği 2. Başkanı Taner Canbulut'un yasa çıksa dahi uygulamayacağız sözlerine karşı "Devletin çıkarttığı kanunu uygulamayacak hiçbir kurum olamaz. Devlet hangi kanunu çıkartırsa çıkartsın, biz Güvenli Sokaklar Derneği olarak sonuna kadar arkasındayız. Bugüne kadar devletten başka hiçbir muhatabımız olmadı. Herkes uymak zorunda; uymazlarsa devlet gerekeni yapar." Şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri