Başkan Belur’dan örnek yardım

20 Temmuz 2015 günü Konya’nın Seydişehir İlçesindeki yakınlarının düğünlerinden dönerken gölette boğularak hayatlarını kaybeden Cemil ve Sabri Özduman’ın ardından Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, aileye yardım elini uzattı.

Ayvacık’ın Kazancılı Mahallesi’nde ikamet eden Cemil ve Sabri Özduman hayatını kaybetmesinin ardından 7 çocuk, 2 eş ve yaşlı bir baba olmak üzere üç hanenin aynı çatı altında içinde durulamayacak kırık dökük bir evde verdikleri yaşam mücadelesine tanık olan Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, yardıma muhtaç her vatandaşa her daim yardım eli uzatan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’dan da aileye maddi manevi her türlü yardımların yapılması hususunda talimat alarak kolları sıvadı.

Kazancılı mahallesinde ikamet eden Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Yılmaz Ersoy’un, hayırsever vatandaşlar ve Belediyenin katkılarıyla 2 ay önce alınan ortaklaşa karar ile yardıma muhtaç olan Özduman ailesine neler yapılabilir noktasında ilgili kurumlarla da istişare edilerek İlçenin Sosyal Yardımlaşma Vakfınında desteği ile gerekli yardım çalışmaları başlatıldı. Öncelikle ailenin kendilerine ait olan arazi üzerine ev yapılması kararı alındı ve evin temeli ile harfiyat çalışmaları tamamlandı.

Bu çalışmaları yerinde incelemek üzere Belediye Başkanı  Mustafa Belur, Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Güler, Refahittin Şencan ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Ersoy ile birlikte aileyi hem ziyaret edip hemde yapılan çalışmaları yerinde görüp ve incelemek için Kazancılı mahallesine gittiler. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Belur mümkün olan en kısa sürede bu yetim çocukların yeni evlerine kavuşmalarını ve çalışmaların hızlandırılmasını sağlamak amacı ile Belediye Fen İşleri   Müdürüne gerekli talimatları vererek ‘’ 2 ay önce acı bir olay sonrası hayatlarını kaybeden kardeşlerimizin cenaze töreninde günümüz şartlarında yaşam standartlarının altında olan yaşadıkları evlerinin durumunu gördüm. Ailenin daha iyi yaşanabilir bir evde ikamet etmeleri için, nerede mağdur ve yardıma muhtaç bir vatandaş varsa el uzatıp yakinen ilgilenen ve hükümet olarak yapılacak ne varsa imkanları seferber eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Samsun Milletvekilimiz Sn. Çiğdem Karaaslan’ın da talimatları doğrultusunda aileye gerekli yardımlar için çalışmalar başlattık. Bundan sonrada aileyi yakından takip edip maddi manevi her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olacağız. Sosyal Belediyecilik anlayışı ile bugüne kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza imkanlarımız ölçüsünde yardım eli uzatmaya onların yaralarına merhem olmaya çalıştık ve bu çalışmalarımız devam edecek hizmetlerimizin yanı sıra mağdur vatandaşlarımızın da yanında olmaya gayret göstereceğiz.’’ Dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri