Başörtüsü Takmadığı İçin Mobbinge Uğradı

Ekim 2023’te Mahmut Celalettin Öktem İmamhatip Ortaokulu’na müdür yardımcısı olarak atanan Doğa Kaycı, görevine başladığı ilk günden itibaren okul müdürü Engin Kaya Kırbıyık’ın sistematik mobbingine maruz kaldı.

Atamanın ardından, Müdür Kırbıyık’ın Kaycı’ya “Neden tayin istemeden önce bana sormadın? Uyumlu kadrolarla çalışmak istiyorum” şeklinde mesaj gönderdiği iddia edildi. Bu mesajla birlikte, Kaycı’ya yönelik psikolojik baskıların başladığı ifade ediliyor.

Mobbing iddiası doğru mu?

Kaycı’nın, okulda önce küçük ve penceresiz bir odaya yerleştirildiği, sonrasında ise odasından çıkmaması yönünde talimatlar verildiği ileri sürüldü. Olayların buradan sonra daha da tırmandığı, Kaycı’nın itirazlarına rağmen içinde umumi tuvalet bulunan başka bir odaya taşınmasının emredildiği iddia ediliyor. Kaycı bu duruma da karşı çıkınca, müdür tarafından revirde bir odaya yerleştirilmek istendiği ifade ediliyor.

Müdür Kırbıyık’ın, Kaycı’ya uyguladığı bu sistematik mobbingin temelinde, Kaycı’nın başörtüsü takmıyor oluşunun olduğu iddialar arasında. Yaşanan oda krizi ise olayların daha da alevlenmesine neden oldu. Okul yönetimi ve Kaycı arasında yaşanan bu gerilim, kurum içindeki huzursuzluğu artırırken, mobbing iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri