"Bende İyi Olmadığını Duyuyorum"

Samsun halkının Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ilgili dile getirdiği şikayetleri, basın mensupları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve Belediye Başkanı Halit Doğan’a aktardı

Gerçekleşen AK Parti İl Basın toplantısında, vatandaşların Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde karşılaştığı bakımsızlık ve gece geç saatlerden sonra otogardan şehir merkezine gidişteki ulaşım sorunlarını, gazeteciler dile getirdi. Sorunları ele alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan şikayetlerin farkında olduklarını ve en kısa zamanda çözeceklerini belirttiler."Bende İyi Olmadığını Duyuyorum"
Otogardaki Sorunları Değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun Otogarı özel işletmeci mülkiyette. Şu anda biz o otogarı bitirdiğimizde, işletme kolaylığı da olması açısından ihale yapıp özel bir işletmeye satmıştık. Ama anladığım kadarıyla, şehirlerarası otobüs işletmeciliği de bir kriz içerisinde; dolayısıyla bu işletmeci firma da bundan etkileniyor tahminimce. Hatırlarsanız, Samsun Otogarı yapıldığı yıllarda Türkiye'nin birçok şehrinde 'Samsun Otogarı'nı gidin bir görün, onun gibi otogar yapın.' algısı vardı. Ben de son zamanlarda otogarın iyi olmadığını duyuyorum. Ama bu, belli bir oranda şehirlerarası otobüs taşımacılığının içinde bulunduğu sorunların bir sonucu olarak gelişmiştir. Firmanın da kendine ait sorunlar dizisinin sonucu olduğunu düşünüyorum." Diye konuştu.

"Vatandaşın mutsuzluğunun farkındayım"
Vatandaşın otogar konusundaki mutsuzluğunun farkında olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Seçimden sonra biz firmayla da konuştuk, tadilat ve tamirat işlerine de başladılar. Ama otogarların Türkiye'deki değişen şartlarla bu kadar büyük yapılardan daha butik yapılara dönüşmesiyle alakalı herhalde bir ihtiyaç var. Kayseri benzer bir ihtiyaca göre cevap oluşturmuş. Firma ile de konuşuyoruz. Hem yeri hem de fiziksel durumu noktasında bir aşamaya geldiğinde şehri de bilgilendireceğiz. Şu anda bir çalışma içerisindeyiz. Vatandaşın mutsuzluğunun farkındayım. Orada 'Yusuf Ziya Yılmaz' yazıyor olması nedeniyle kimse oranın özel bir işletmenin işlettiğini bilmiyor. Samsun'a dair bir imaj oluşturuyor. Tuvaletleri ile ilgili bakım yapıyorlar, biz de uyarılarda bulunuyoruz ama farklı bir konseptle dönüştürmemiz lazım. Otogarın yönetim kurulu başkanı yurt dışında, çocukları ilgileniyor. Bu da iletişim anlamında sorunlara sebep oluyor. Yol haritası belirleyip yolumuza devam edeceğiz." İfadelerini kullandı.

"Yeni Otobüslerimiz Gelecek"
Gece geç saatlerde otogardan şehir merkezi arasındaki ulaşım sorunları hakkında konuşan Başkan Halit Doğan, "Eylül ayının en geç 5'ine kadar 10 yeni otobüsümüz gelecek. Körüklü otobüslerden satın aldık. Atatürk Bulvarı'ndan ekspres hattı otobüslerimiz çıkacak. Oradan boşa çıkan otobüslerimizi de ihtiyaç olan bu tür yerlerde değerlendireceğiz." Diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri