BERBER USTASI DERTLİ ; ÇIRAK YETİŞMİYOR !

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde yıllardır berberlik mesleğiyle uğraşan emektar esnaf, yanında yetiştirecek çırak bulamamaktan şikayetçi. Usta berber, çırak bulamamanın en büyük sebebinin zorunlu eğitim olduğunu düşünüyor

İlkadım İlçesi'nde, Subaşı Caddesi'nde 35 yıllık deneyimiyle berberlik yapan esnaf Necati Pehlivan, işlerinin her geçen gün daha iyiye gitmesine rağmen çırak yetiştirme konusunda sıkıntılar yaşadığını dile getiriyor. Pehlivan, "Eskiden gençlerin meslek öğrenmek için erken yaşta çıraklığa adım attığını hatırlıyorum. Ancak artık bu durum değişti. Çırak yetişmemesinin sebebini zorunlu 12 yıllık eğitime bağlıyorum," şeklinde konuşan Esnaf, mesleğin devam etmesi için gençlerin bu alanda kendilerini geliştirmesi gerektiğini savunuyor.

"BU İŞİ 35 SENEDİR SEVEREK YAPIYORUM"

Çırak Bulamamaktan Yakınan Tecrübeli Usta Berber Necati Pehlivan, "Küçük yaşlarda başladım bu mesleğe, 35 senedir severek yapıyorum. İşlerim iyi gidiyor ama çalıştırmak için çırak bulamıyorum. Ben, iş öğretip eleman yetiştirmek istiyorum, fakat istekli ve hevesli birini bulmakta zorlanıyorum. Eskiden Gençlerin meslek öğrenmek için erken yaşta çıraklığa adım attığını hatırlıyorum. Ancak artık bu durum değişti. Çırak yetişmemesinin sebebini zorunlu 12 yıllık eğitime bağlıyorum. Ne mobilyada, ne sanayide, ne de berberde çırak görüyorum. Ülkemizde artık zanaatkar yetişmiyor." Diye konuştu.

İŞLERİME YARDIM EDEBİLECEK ÇIRAĞA İHTİYACIM VAR

İşlerin her geçen gün daha iyiye gittiğini ancak yardım edebilecek birini bulamayan esnaf Pehlivan, "İşlerimiz gün geçtikçe daha da güzel oluyor, fakat eleman sıkıntısı yaşıyorum. Cumartesi ve pazartesi günleri çok yoğun oluyorum, bu yüzden bana yardım edebilecek birine gerçekten ihtiyacım var. Vatandaşlar, fiyatları genel olarak uygun buluyor. Bin liraya tıraş yapan da var, yüz liraya tıraş yapan da; bu, dükkanın müşteri hizmetine göre değişiyor. Ancak her şeyin pahalandığını da kabul etmek lazım. Mesela, bir sigara 70 lira olmuş, sadece tıraş değil, her şey zamlanmış durumda." İfadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri