Bilgi Ağacının Gölgesinde Kültürel Miras Çalışması

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı işbirliğinde hazırlanan, "Bilgi Ağacının Gölgesinde Kültürel Miras Çalışması" Kent Müzesi'nde uygulanmaya başlandı.

Bilgi Ağacının Gölgesinde Kültürel Miras Çalışması

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı işbirliğinde hazırlanan, "Bilgi Ağacının Gölgesinde Kültürel Miras Çalışması" Kent Müzesi'nde uygulanmaya başlandı. 
Samsun Kent Müzesi'nde, “Bilgi Ağacının Gölgesinde Kültürel Miras Çalışması” kapsamında öğretmenler, müze çalışanlarına ve öğrencilere 1 günlük eğitim verildi. Çocukların yaşadıkları kentin kültürel zenginliklerini yakından tanımalarını ve yaşadıkları şehrin doğal mirasını korumak adına başlatılan projede, ÇEKÜL Vakfı PDR Uzmanı Seval Aydın ve Eğitim Koordinatörü Servet Yanardağ katılımcılara eğitim verdi. 
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş'ın da katıldığı eğitimde, ilk olarak projede katılımcılardan bir obje seçilmesi istendi. Obje hakkında düşüncelerinin söylenmesi istenen katılımcılar, seçtikleri obje hakkında düşüncelerini paylaştılar. Ardından PDR Uzmanı Seval Aydın, ÇEKÜL Vakfı ve proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bilgi Ağacı kapsamında gerçekleştirilen tüm çalışmalar ile Kent Müzesi'ni ziyaret edecek çocuk ve gençlere farkındalık kazandırma, aidiyet duygularını pekiştirme, eleştirel ve sorgulayıcı düşünce yetilerini geliştirme ihtiyaçlarına öncelik verilmesi hedefleniyor.
Eğitime katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş yaptığı açıklamada, "Samsun Kent Müzesi faaliyete geçtikten sonra, Samsun’un sosyal ve kültürel hayatını geleceğe taşımak, geliştirmek, çocuklarımız ile gençlerimize yönelik projeleri gerçekleştirmek için önemli hizmetler sunuyor. Bunlardan bir tanesi de Prof. Dr. Metin Sözen hocamızın önderliğinde hakikaten, Türkiye’ye çok önemli hizmetler sunan ÇEKÜL Vakfı ile birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz müze eğitimleri programıdır. Biz, şehrin hatta bir ülkenin geleceği çocuklarımızın entelektüel birikimlere sahip olmalarını ve bu topraklar üzerinde gelmiş geçmiş tüm medeniyetlerin bize neler getirdiğini içselleştirerek şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı koymaları gerektiğine inanıyoruz. 
Onun için de Samsun Kent Müzesi, Türkiye’de klasik müzecilik anlayışının dışında sergileme üniteleriyle, konu başlıklarıyla, uyguladıkları eğitimlerle, farklı bir duruş sergilemektedir" dedi.
Proje hakkında bilgi veren ÇEKÜL Vakfı PDR Uzmanı Seval Aydın, "Samsun Kent Müzesi ve ÇEKÜL Vakfı ortaklığıyla bir eğitim programı gerçekleştiriyoruz. Eğitim projemizin amacı da aslında müzeleri bir eğitim mekanı haline getirebilmek, daha çok öğrenciyi buraya çekebilmek ve öğrencilerin düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetişmesini sağlayabilmek. Aynı zamanda Samsun'un tarihi ve kültürel özelliklerini onlara biraz daha yakında tanıtabilmek" diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri