Bu Cumanın Hutbesi : Kutlu Mekân; Cami

Samsun'da bugün Cuma namazı öncesi okunacak hutbede, camilerin İslam toplumundaki merkezi rolü vurgulanacak.

Samsun'daki camilerde bugün Cuma namazı öncesi okunacak hutbenin başlığı "Şahsiyetimizi İmar Eden Kutlu Mekân; Cami" olacak. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hutbede, camilerin İslam toplumundaki yerinin ve öneminin altı çiziliyor.

Hutbede, camilerin yalnızca ibadet edilen mekânlar olmadığı, aynı zamanda toplumun maneviyatını ve birlikte yaşama kültürünü pekiştiren yerler olduğu vurgulanıyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) "Şehirlerde Allah’ın en çok sevdiği yerler camilerdir" hadisine yer verilen hutbede, camilerin ilim, irfan ve ahlâk merkezi olarak hizmet ettiğine dikkat çekiliyor.

Bugünkü hutbede ayrıca, Gazze'deki camilere yapılan saldırılar hatırlatılarak, camileri tahrip etmenin büyük bir zulüm olduğu ifade ediliyor. Müslümanların bu kutsal mekânları inşa ve ihya etmekle yükümlü olduğu belirtilirken, camilerin cemaatsiz bırakılmaması gerektiği vurgulanıyor.

Ayrıca Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın yaklaştığına dikkat çekilerek, din görevlilerinin toplum üzerindeki manevi katkıları ve fedakârlıkları da hutbede yer alıyor. Müminlere, camilerin manevi ikliminden çocuklarını ve gençlerini mahrum bırakmamaları çağrısı yapılacak.

Bugün Samsun'da tüm camilerde okunacak olan bu cuma hutbesi ile camilerin İslam toplumundaki merkezi rolü bir kez daha hatırlatılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri