BU REZİLLİKLERE KİM DUR DİYECEK

Samsun Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal AVCI’ dan açıklama

2015 yılında yapımı tamamlanan aynı yıl yağan karın etkisiyle çöken Ayvacık Futbol Sahasının tribünleri aradan 6 yıl kadar zaman geçmesinden sonra 2022 yılında yağan karda yeniden yıkıldı.

Buradan soruyorum bu tesisiler yapılırken hava şartları , doğal afetler hesaplanmıyor mu ? hesaplanıyorsa kullanılan malzemeden mi çalınmış ihale şartnamesine uygun malzeme kullanıldıysa neden her kar yağmasında tribünler çöküyor 2015 yılında çökmesinden sonra yapan firmaya ne gibi bir işlem yapılmıştır. Çöken tribün yine aynı firmaya mı yaptırılmış spor tesisi tamamlandıktan sonra teslim alan olur veren her kimse haklarında soruşturma açılmışmıdır? Buradan Sayın Valimize ve Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığına yukarıda arz ettiğim konunun hem idari yönde hemde adli yönden soruşturulması tüysüz yetimin hakkını yiyen herkimse bunun hesabını Türk Milletini adına karar veren bağımsız yargımızda hesap vermelidir.

Rezillik 2

Ayvacık İlçemizde 2019 yılında yaklaşık eski para ile 1 trilyona yakın para harcanarak yaptırılan Millet Bahçesi olarak açılışı yaptırılan bina da tamamen şu anda çökmüş vaziyettedir. Devletin ilçemize hizmet için gönderdiği ödeneklerle yapılan yapıların neredeyse %80 ni yıkıldı. Kimse burada yağan karı mazeret olarak göstermesin bunun yapımı esnasında çok çeşitli dedikodulara maruz kalan maruz kalmasından da o tarihten beri burada bir bit yeniğinin olduğunu Ayvacıklıların tamamına yakını bilmektedir. Bunun yapımına onay veren teknik heyet mutlaka doğal afetleri göz önünde bulundurarak projeyi hazırlamıştır. Bahse konu olan millet bahçesinde ki yıkılan bu bina işletmecisi tarafından düğün davet ve toplantılar için kiraya verilmektedir. Ya içerisinde yüzlerce insanın olduğu anda bu bina bu şekilde çökseydi , buradaki can kayıplarının hesabını ,sorumluluğunu kim üslenecekti? Bu konu ile alakalıda o dönemin yetkili ve etkili kişilerinden altında imzası bulunan idari yönden Samsun Valiliğimiz adli yönden de Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığımızı göreve davet ediyorum.

Rezillik 3

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen 15 Temmuz şehitler parkının da akıbeti diğerlerinden farksız. Trilyonlarca para harcanarak yapılan şehitler parkının halı sahasında affedersinizeşekler gezmektedir. Soyunma odaları , wclerin klozetleri lavaboları kırık dökük, dışarıdan gelen misafirlerimiz ihtiyaçları için girdikleri 15 Temmuz Şehitler parkının sosyal tesislerinden burunlarını tıkayarak kaçıyorlar.

Bu ne vurdum duymazlık bu yatırımları onay vererek teslim alan ey zat-ı muhteremler  bu tesisleri kendi paranız ile yaptırsaydınız bu şekilde atıl durumda bırakırmıydınız ? kendinizin  parasıyla olsa kendinizden sorumluydunuz ama şimdi 84 milyon insanın kul hakkını nasıl ödeyeceksiniz ?

Cumhur ittifakına muhalefetten zarar gelmez Sayın Cumhurbaşkanımızın basına kapalı ve açık istişare toplantılarında bütün bir ilçe örgütlerini kibirden , gururdan uzak durmaları talimatlarına rağmen hala kibir , gurur, israf , adam kayırmacılık yapan il ,ilçe örgütleriniz varken muhalefete hacet yok sokakta gezerken bile alçak dağları ben yarattım edasıyla dolaşan yöneticileriniz yüzlerce muhalefet partisinin yapamayacağını Cumhur İttifakına yapmaktadırlar.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çarşamba Haber Haberleri