Samsun'a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Yayınları Daire Başkanı Hüseyin Burak Fettahoğlu, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu. Beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ve İlçe Milli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bakiye Can Usta ile birlikte Karadeniz'in en büyük eğitim kompleksi olan Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezi'ni gezen Fettahoğlu, Canik Belediyesi tarafından kampüs içerisinde hayata geçirilen "Oyuncak Müzesi" ve "1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi"ni de ziyaret etti.
MEB'DEN MÜZELERE TAM NOT
İlk önce Karadeniz'in tek ve dünyanın alanında sayılı müzeleri arasında yer alan Oyuncak Müzesi'ni gezen Fettahoğlu, insanlık tarihini adeta ortaya koyan birbirinden değerli oyuncakları tek tek inceledi. Oyuncak Müzesi'ne hayran kalan Fettahoğlu, daha sonra Canik Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe gecesini unutturmamak ve gençlerin değerlerini bilmesi amacıyla yapılan "1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi"ni gezdi. Fettahoğlu, çalışmaları son aşamaya gelen ve Türk milletinin Söğüt’ten bugüne kadarki tarihi sürecinin panoramik şekilde anlatıldığı, 15 Temmuz ile ilgili materyal ve fotoğrafların yer aldığı müzeyi çok beğendi.
ÖRNEK ALINACAK EĞİTİM PROJESİ
Canik Belediyesi'nin, her iki müzeyi hayata geçirerek çocuk ve gençlerin yetişmesine yönelik çok önemli bir hizmeti yerine getirdiğini belirten Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Yayınları Daire Başkanı Hüseyin Burak Fettahoğlu, "Burada belediyeciliğin sadece yol, kaldırım yapmak olmadığını gördüm. Gerek Oyuncak Müzesi, gerekse 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi çocuklarımızın sağlıklı ve değerlerine bağlı şekilde gelişimleri açısından örnek alınacak bir eğitim projesi. Bütün çocuklarımız mutlaka iki müzeyi de ziyaret etmeli. Ben eğitime yönelik yaptığı diğer yatırımların yanında, yine eğitim projesi olarak gördüğüm iki müzeyi şehre kazandıran başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
YERLİ VE MİLLİ HAFIZA
Yerli ve milli hafızasının önemine işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, "Oyuncak ve 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzelerimizi kurmamızdaki temel amaç çocuklarımızda yerli ve milli bir hafızayı oturtmaktır. Çünkü oyuncaklar, çocukların gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Hedefimiz, yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde yeni neslin inşası için ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir oluşturmak. Bu bakımdan iki müzemizi de çok önemsiyoruz. Oyuncak müzemizi tamamladık, inşallah yakın zamanda 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzemizi de hizmete sokacağız" diye konuştu.
TÜRK MİLLETİNİN TARİHİNİ YANSITACAK
Çocuklara yapılan yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini ifade eden Başkan Osman Genç, "Bu müzeler ayrıca şehrimize farklılık kazandıracak ve şehrimizde çok farklı bir güzelliği ortaya koyacak. Bir bakıma Samsun'un turizmine katkı sağlayacak. Oyuncak Müzesi içerisinde çocuklarımız, baba ve annelerinin, hatta nine ve dedelerinin kendi dönemlerinde oynadıkları oyuncakları ve oyunları görme, öğrenme imkanı bulabiliyor. 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzemiz de, milletimizin tarihini ve destanlarını gençlerimize panoramik şekilde yansıtacak" şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER