Canik Belediyesi ile Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği tarafından "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı" kapsamında hazırlanan "İnsana Değer, Geleceğe Değer" adlı proje Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yüzde 95 hibe almaya hak kazandı. Proje kapsamında, Roman vatandaşlar için eğitim ve istihdam çalışmaları yürütülecek.
Sorunlar tespit edildi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından destek gören proje kapsamında Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Dernek Başkanı Selim Gökçen, Proje Koordinatörü Salihan Demirbaş, Proje Asistanı Funda Köş bir araya gelerek toplantı yaptı. Proje faaliyetleri ile Roman vatandaşların yaşadığı bölgeye neler katılabileceği hakkında fikir alışverişinin görüşüldüğü toplantıda, bölgedeki sosyal dışlanma, erken evlilikler, madde bağımlılığı, eğitime erişim sorunları ele alındı.
Projenin kapsamı
P rojenin, saptanan sorunlara kısmen çözümler üretmeyi amaçladığını belirten Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Proje çerçevesinde Roman STK‘ları ve diğer yerel aktörler arası ortak akıl toplantıları düzenlenecek. Atölye kurularak 50 Roman kadına el işi ve dikiş meslek kursları verilecek. İş kulübü kurulacak ve çevre temizliği, hijyen, kadın ve çocuk sağlığı konularında bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Açık hava sinema sistemi kurularak Canik Sinema Günleri düzenlenecek. Ayrıca Roman vatandaşlara yönelik müzik eğitimi gerçekleştirilecek. Yine Roman vatandaşlarımıza yönelik 'ayrımcılık ve dışlanmayla mücadele' konulu seminerler düzenlenecek" dedi.
Canik'in 'Roman' projesine bakanlık desteği
Canik Belediyesi ile Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan "İnsana Değer, Geleceğe Değer" adlı projesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan destek geldi.