HABER –FOTO: Burak ÇALIŞKAN
Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi kapsamında Çarşamba Eğitim Çalıştayı Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda başladı. Eğitim alanındaki farklı görüşler ve görüş açılarının ilgililer uzmanlar tarafından değerlendirilerek en verimli ve uygulanabilir sonuçları elde etmek ve üzerinde uzlaşılan konularda uygulama birimlerinin yetkilerine karar vermek üzere düzenlenen “Çarşamba Eğitim Çalıştayı” iki gün sürecek. Düzenlenen Çalıştay’ın ilk günü, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş’ın açılış konuşmasıyla başladı.
Aktaş yaptığı açılış konuşmasında, "Çarşamba'da 29 bin 108 öğrenci, 982 derslik, bin 697 eğitim çalışanı, 97 okul ve 15 özel eğitim kurumu ile hizmet veriliyor. Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi kapsamında düzenlenen ve iki gün sürecek olan bu Çalıştay Çarşamba’daki eğitim kalitesini arttırmak için çok önemli. Öğrenmenin yaşı yoktur ve öğrenmek herkes içindir. Bu Çalıştay’da karar sürecinin nasıl işlediği, problemlere bakış açısı ve çözüm yolları, insan kaynaklarının geliştirilmesi, mali kaynakların etkin kullanımının tüm detayları ile tartışılması hedeflenmektedir. Bu Çalıştay’ın sonucunda Çarşamba'daki eğitim kalitesinin arttırılacağı kararlar alınacağına inanıyorum. Çarşamba için çok yararlı bir Çalıştay olacak" şeklinde konuştu.
Çalıştaya katılan Samsun İl Milli eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Çalıştay’ı gerçekleştirilmesinden memnun olduğunu ifade etti. Cora açıklamalarının devamında, “ Çocuklarımıza karşı, insanlara karşı yapacağımız çok şey var. Güzel çalışmalar yaparak güzel sonuçlar elde edeceğimize ve insanlara faydalı olacağımıza inanıyorum. Çocuğumuza karşı bir sorumluluğumuz var. Çocuklarımız bizim kültürümüzde göz bebeği olarak ifade edilir. Çocuklara sunabileceğimiz en güzel hediye eğitimdir. Bunu sorgulamamız gerekiyor. Bu işi ne kadar iyi yapabiliyoruz? Aileler olarak yapmamız gereken çok şey var. Çocuklarımızla çok iyi iletişim kurmamız gerekiyor. Veliler, çocuklardan başarı bekliyor ama ailenin buna etkisi nedir? Ailenin çocuğu olumlu veya olumsuz etkileri nelerdir? Bir baba evladına ‘ders çalış’ dediğinde kendisi hiç kitap okumamışsa ona örnek olamamış demektir. Umarım bu Çalıştay’dan olumlu sonuçlar alırız. Katılan herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.
Çalıştay’ın gerçekleştirildiği Çarşamba Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik çalıştay’da yaptığı konuşmada, teknolojinin olumlu yönlerinin yanı sıra olumsuz yönlerinin de olduğunu, bu konuda gençlerin dikkatli olması ve eğitimlerini aksatmamaları gerektiğini ifade etti.
Dekan Tiftik konuşmasının devamında, “ Son 10 yılda ülkemizde eğitim alanında büyük yatırımlar oldu. İleri teknolojiyi kullanan okullar oluşturulmaya çaba gösteriliyor. Eğitim alanında yapılan bu güzel çalışmaları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Gençlerimizin eğitimlerinde ihmal ettiği hususları telafi etmemiz gerekiyor. Fakülte dekanı olarak değil, aile babası olarak düşüncelerimi sunuyorum.” diyerek sözlerine son verdi.
Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesinde gerçekleştirilen Çalıştaya, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Eğitim Denetleme Başkanı Nihat Çelikezen, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Köse, İlköğretim Okulları müfettişleri, ARGE Temsilcileri, Sektör Temsilcileri, STK Başkan ve yöneticileri, Okul Müdürleri ve çok sayıda katılımcı katıldı.