Özel İdare destekli yapımları tamamlanan 2 adet serada 2014 yılı için üretimi planlanan ürünler arasında lale,kadife vb. çiçekleri olup,kesme çiçekçilik konusunda Çarşamba’yı söz sahibi yapmak arzusunda olduklarını dile getiren İlçe Müdürü Osman Akman, kesme çiçekçilik üreticilerimiz için yeni bir kazanç kapısı olacaktır.Bölge iklim şartları da buna çok uygun.Çalışmalarımızı KTAE’de süs bitkisi konusunda uzman olan Ziraat Mühendisi Yasemin İzgi Saraç ile birlikte yürütüyoruz.Bize teknik destek veriyorlar.Birlikte Çarşamba’da süs bitkisi yetiştiriciliğini hobi değil,kazanç kapısı haline getirmek hedeflerimiz arasındadır" dedi.
Akman, "Bu bağlamda mevsimsel şartlarda göz önüne alınarak lale üretiminin uygun olacağı tespit edildi. Yılda bir defa Mart ya da Nisan ayında çiçek açan lale bitkisi soğanlı bitkilerden olup, zambakgiller familyasındandır. Lale bitkisinin yetiştiriciliği yavru soğanlar ile yapılmaktadır.Bu amaçla seralarımızda yetiştirilmek üzere başlangıç olarak 2000 adet kırmızı, sarı, mor, pembe ve beyaz renklerde lale soğanı Konya’dan getirtilerek viyollere dikimleri yapıldı. Dikimi yapılan lale soğanlarının Mart ayı içerisinde çiçek vermesi hedeflendi".
İlçe Müdürü Osman Akman, Projenin devamlılığını sağlamak amacıyla da İlçemizde kurulu bulunan İÇ VE DIŞ MEKAN SÜS BİTKİLERİ ÜRETİCİ BİRLİĞİ üyelerine öncelik verildi. İlk aşamada birlik başkanı Yaşar Torun adına yapılan seralarda lale bitkisi üretimine başlandı.