ÇARŞAMBA'DA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANDI

Samsun'un Çarşamba İlçesinde "Mevlid-i Nebi Haftası" dolayısıyla program düzenlendi

Çarşamba İlçe Müftülüğü tarafından 2024 yılı Mevlid-i Nebi haftası ve Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla program düzenlendi. Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” isimli konferans verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenilmesi ile başlayan program Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Sinevizyon gösteriminden sonra İlçe Müftüsü Cemal Uzun, açılış konuşmasını yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Çarşamba Müftüsü Cemal Uzun; "Her sene peygamber efendimizin önemli bir yönünü belirliyoruz ve onu anlatmaya çalışıyoruz. Bu sene de 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' temalı konuyu seçtik.İnsanı değerli kılan en önemli vasfı Yüce Allah’a teslimiyeti ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz (sav) sünnetine muhabbeti, emanetine vefası, istikametine sadakati ve güzel ahlak sahibi olmasıdır."dedi.

Müftü Uzun'un konuşmasının ardından Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır; "Yüce Rabbimiz, insanı en güzel şekilde yaratmış; akıl ve irade ile donatmış, doğru yolu göstererek onu iyilik ve kötülükle imtihana tabi tutmuştur.Yaratıcısına nasıl bi kul olmasını gerektiğini, O’na nasıl ibadet edeceğini, çevresiyle olan ilişkilerinde nasıl davranması gerektiğini ve ebedî hayata nasıl hazırlanacağını, Kuran’ın hayata yansıyan hali olan peygamberler vasıtasıyla gösterilmiştir. Bu emredilen dosdoğru yolda önce peygamberleri yürümüş ve bizlere örnek olmuşlardır.Şahsiyetli Müslüman; kâmil imanı,derin ilmi, salih amelleri ve ihlasıyla dünyaya örnek olan eşsiz bir insandır. Ne güzel tarif etmiş sevgililer sevgilisi; “Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden güvende olduğu (zarar görmediği) kimsedir. Mümin de halkın canları ve malları konusunda kendisinden emin olduğu kimsedir.” Bu vesileyle Mevlid-i Nebi Haftamızın ve Din Görevlileri Haftamızın aziz milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”ifadelerini kullandı

Samsun İl Müftüsü Çakır'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan tarafından “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” isimli konferansını gerçekleştirildi. Program sonunda Çarşamba müftülüğü tarafından konuşmacı Bircan'a çiçek takdim edildi.


Çarşamba İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Çarşamba Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Ersin Sandıkçı, İlçe protokolü ve çok sayıda din görevlileri katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri