Çarşamba'da Bölge Hastanesi gibi hizmet veren Çarşamba Devlet Hastanesi 1986 yılında 150 yataklı olarak hizmet vermeye başlamıştı. Günde 2 bine yakın hastaya ayakta tedavi sağlayan bölgenin en çok hizmet veren 10 sağlık kurumundan biri olan biri olan hastane yetersiz kaldı.
Toki Değişikliği Kabul Etmiyor
Yoğunluğu aşmak ve talebi karşılamak için 2011 yılında 200 yataklı modern bir hastane için TOKİ ihaleye çıktı ve ihaleyi Uzunlar Firması kazandı. Ancak firma işi bırakınca 2014 yılında bitirilmesi gereken hastane inşaatı durdu.Yetkililer bunun üzerine Sağlık Bakanlığı'na da müracaat ederek yatak sayısının 250 ye çıkarılmasını ve mevcut hastane projesinin yeni kalite standartlarına uygun olarak düzenlenmesini istediler. Sağlık Bakanlığı bu müracaatı uygun buldu. Ancak TOKİ değişikliği kabul etmiyor.
Görüşmeler Devam Ediyor
Ancak TOKİ yetkilileri maliyetin artacağı ve % 17 seviyesine gelmiş terk edilmiş inşaatta değişikliklerin zor olacağı gerekçesi ile bunu kabul etmedi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Sağlık Bakanlığı yetkilileri TOKİ'nin itirazlarına rağmen görüşmelerin sürdüğünü bildirdiler.
Vatandaş Perişan
Vatandaşlar ise hastane inşaatının bir an önce tamamlanarak yaşanan rezaletin ortadan kaldırılmasını talep ettiler. Çarşamba Devlet Hastanesi çevre ilçelerden de gelen çok sayıda hastaya hizmet vermekte yetersiz kalırken yoğunluk ve fiziksel yetersizliği nedeniyle Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık ve Terme ilçelerinden gelen hastalar hizmet alamadıklarından Samsun merkezdeki hastanelere doğru yola çıkmak zorunda kalıyorlar.
Bu Haber SİMED Üyesi 10 Sitede birden yayınlanmaktadır