ÇARŞAMBA'NIN GURURU ŞİMŞEK, HALTERDE DÜNYA İKİNCİSİ

2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası’nda Muhammet Şimşek, toplamda 597.5 kilo kaldırarak dünya ikincisi oldu ve 4 gümüş madalya kazandı.

2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası’nda üçüncü gün geride kalırken, Türk milli takımı büyük bir madalya başarısına imza attı. Sporcular organizasyonun üçüncü gününde 11 madalya kazandı. Şampiyonada toplam madalya sayısı 6 altın, 22 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 33’e ulaştı.

Kazakistan’ın Astana şehrinde düzenlenen 2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası’nda, Beden Eğitimi Öğretmeni Muhammet Şimşek, büyük bir başarıya imza attı. Şimşek, Squat, Bench Press ve Deadlift kategorilerinde elde ettiği toplam 597.5 kiloluk derecesiyle 4 gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi oldu.

ÇARŞAMBALI ŞİMŞEK DÜNYA İKİNCİSİ
Erkekler 100 kiloda yarışan Muhammet Şimşek, Squat kategorisinde 215 kilo, Bench Press’te 152.5 kilo ve Deadlift’te 230 kilo kaldırarak büyük bir başarı elde etti. Toplamda 597.5 kiloya ulaşan Şimşek, dört ayrı kategoride kazandığı gümüş madalyalarla Türkiye'yi gururlandırdı.

Diğer Başarılı Sporcular

Erkekler 90 kiloda Şehmuz Çevik, toplamda 575 kiloluk kaldırışlarıyla dört gümüş madalya kazanarak dünya ikincisi olurken, Ayhan Kaya da 100 kiloda toplamda 530 kilo ile bronz madalyaya uzandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri