Eğitim hakkında bilgiler veren Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, “2014 yılında başlayan ÇATAK projesi ile Aşağı Musalla Mahallesinde 77 üreticiye 3. Kategoride 1675 dekar alanda 226.125 Tl destek verildi. Projeye geçen çiftçiler arazilerinde kimyasal ilaç ve gübre kullanmadıkları için organik tarım faaliyetleri kapsamında bu yıl da arazilerini kontrol ettirerek sertifikalandıracaklar. Sertifikalar ile ileriki yıllarda organik olarak fındık satışı da gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Aşağı Musalla Mahallesinden 28 üreticinin değerlendirme çalışması devam etmekte. Eğitimin devamında Kayın Mantarı yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdik. Kayın mantarı yetiştiriciliği için misel ekimleri daha çok Nisan - Mayıs aylarında yapılmaktadır. Bölgemizde ağırlıklı olarak kavak ağaçları tercih edilmektedir. Çeşitli yöntemler kullanılarak yapılabilen yetiştiricilikte kapak yöntemi diğerlerine göre daha iyi sonuçlar vermektedir. Ortalama bir kütükten mevsim şartlarına ve bakım koşullarına bağlı olarak 25-30 kg arasında ürün alınabilmektedir. “ dedi.