ÇİFTÇİNİN SORUNLARI MERCEK ALTINDA

2024 yılı II. Bölge Grup Toplantısı (BGT), Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı (BÜBS) Grubu kapsamında, Orta Karadeniz Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ile çeşitli kurumlarla Samsun'da düzenlendi.

2024 yılı II. Bölge Grup Toplantısı (BGT), Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı (BÜBS) Grubu kapsamında, Amasya, Tokat, Samsun, Sinop, Karabük ve Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ile Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü temsilcilerinin katılımıyla Samsun’da düzenlendi. 15-16 Ekim 2024 tarihlerinde Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen Toplantı, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda gerçekleştirilen genel bilgilendirme oturumu ile başladı. Ardından, bölgedeki tarımsal çalışmaların ayrıntıları paylaşıldı. Özellikle Kahverengi Kokarca ile mücadele, kenevir üretimi ve enerji tarımı konularında yapılan araştırmalar mercek altına alındı. İlgili birimlerde gerçekleştirilen incelemelerde, uzmanlar tarafından detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

İkinci gün Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün toplantı salonunda gerçekleştirilen oturumda teknik sunumlara geçildi. Toplantının açılış konuşmasını Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam yaparken, ardından BAV Koordinatörü Mustafa Acar ve BAV Sekreteri Mustafa Şahin divanda yer aldı.

Teknik oturumlarda Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden alanında uzman ziraat mühendisleri önemli sunumlar gerçekleştirdi. Dr. Cemal Şermet “Bölgemize Uygun Buğday Çeşitleri”, Dr. Demet Yıldırım “Etkin Su Tüketimi”, Doç. Dr. İdris Macit “Meyvecilikte Yenilikçi Donla Mücadele Yöntemleri”, Damla Çil “Ağaç Formlu, Tek Dal Aşılı Fındık Tarımı” ve Damla Sağlam “Buğday Hastalık ve Zararlıları” konularında önemli bilgiler sundular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri