ÇTSO’DAN KOKARCA MÜCADELESİNE DESTEK

Çarşamba Ticaret ce Sabayi Odası (ÇTSO), Kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele kapsamında, Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı İlçe Tarım Müdürlüklerine termal sisleyici ilaçlama makinesi ve biyosidal ürün yardımı yapıldı.

Kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele kapsamında Çarşamba Ticaret ve Sanayi Oda tarafından, Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı İlçe Tarım Müdürlüklerine termal sisleyici ilaçlama makinesi ve biyosidal ürün yardımı yapıldı. Dağıtıma, Çarşamba Ticaret ce Sabayi Odası (ÇTSO) Ayhan Sonkaya, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Barış Padem, Salıpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Niyazi Özdal, Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kır ve Harun Kaya katıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Sonkaya; “ Kahverengi kokarca zararlısının özellikle bu sezon fındığa vermiş olduğu zarar nedeniyle, başta bölgemiz fındık üreticileri olmak üzere, fındık ticareti ile uğraşan üyelerimiz, fabrikalarımız ve ihracatçılarımız olumsuz etkilenmişlerdir. Valiliğimizin talepleri doğrultusunda, İlimiz genelinde kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası olarak katkı sağlayacağımıza söz vermiştik. Bu kapsamda Odamız Meclisince alınan karar gereği, Odamız çalışma sınırları içerisindeki Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı İlçelerindeki fındık bahçelerinde kullanılmak üzere, İlçe Tarım Müdürlerimize termal sisleyici ilaçlama makinesi ve insan sağlığına herhangi bir zararı olmayan kokarca zararlısı ile mücadelede kullanılan biyosidal ürün dağıtımı yaptık” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri