Daire başkanından Tekcan'a cevap

CHP Grup Başkanvekili Dr. Atila Tekcan’ın kokarca sorununa dair sorusuna, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz yanıt verdi.

Çarşamba günü gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi Komisyon toplantısında CHP Grup Başkanvekili Dr. Atila Tekcan, kokarca konusunda belediyenin ne yaptığını sormuştu. Bugün gerçekleşen meclis toplantısında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Tekcan'a cevap verdi. Başkan Korkmaz, "Halkı bilgilendirmek için her şeyi yapıyoruz," dedi.

"256 tane tuzak aldık"

256 tane tuzak aldıklarını vurgulayan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz, "Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak kokarca konusunda afişler bastırarak, bilboardlar hazırlayarak farkındalık yaratmaya ve çiftçiyi bilgilendirmeye çalıştık. Ardından 256 tane feromon tuzağı aldık ve bu tuzakları yoğunluğun görüldüğü ilçelere ve yerlere dağıtarak kokarcanın popülasyon takibini sağladık. Şu anda da Tarım İl Müdürlüğü'nün tarım politikası gereği yürüttüğü çalışma çerçevesinde 700 tane daha tuzak alıp, kışlama esnasında böcekleri yakalayıp imha edeceğiz," diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri