Projenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, “Yeni online burs sistemi kurduk. İlk yıl 40 bin üzerinde, geçen yıl da 50 binin üzerinde başvuru aldık. Bu bizim için çok önemli. Çünkü özellikle üniversitede okuyan genç kitleye ulaşma imkanımız var. Bu gençlere birçok konuda yol gösterme, rehberlik yapma gibi yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sosyal girişimcilik dünyada da önemli ve gelişen bir konudur. Çünkü her ülkede sosyal problemler kamunun yönetebileceği, halledebileceği boyutun ötesine geçiyor. Ülkemizde büyük bir genç potansiyeli var. Bu gençlerle problemleri buluşturmak ve bunlara özellikle kalıcı çözümler geliştirmek kalkınma açısından çok önemlidir. Biz Anadolu Vakfı olarak bu sosyal girişimciliği ve yönetişim konusunu ağırlıklı olarak işlemeye başladık. Bunların meyvesini de İstanbul Kalkınma Ajansından hibe alarak gördük. Bunu devam ettirmek ve geliştirmek istiyoruz. Samsun’da da bu tür çalışmalar yapalım ve bu bir ilk olsun” dedi.
Eğitimcilerin sürekli bilgilerinin yenilemeye ihtiyacı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “Anadolu Vakfı ile temmuz aylarında yaptığımız çalışmada ilimizde böyle bir çalışmanın yapılıp yapılamayacağına, yaparsak zamanlamanın nasıl olması gerektiği konusunda bir istişare yaptık. Biz bu proje ile yaklaşık 400 arkadaşımızın eğitimini hedefliyoruz. Eylül ayında da yine öğretmen arkadaşlarımızdan oluşan 200 kişilik bir gruba yine Anadolu Vakfı sponsorluğunda bu eğitimleri sağlamayı hedefliyoruz. Hedefimiz, öğretmenlerimizin kişisel gelişimi ile birlikte toplumda sorun çözen, toplumda gördüğü sorunlara, problemlere, sosyal sorunlara projeler üretebilen, farklı çıkış yolları ve alternatifler üretebilen bireyler yetiştirmektir. Toplumsal olarak sorgulayan, sebep sonuç ilişkisini kuran ve bu anlamda da iletişimi güçlü kılan, olası iletişim kazalarına da engel olabilecek bir temel yaklaşım olacak. Öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz binlerce öğrenciye hitap ediyorlar ve onlar için birçoğu rol modeller olduğu için bu projeye önem veriyoruz. Dolayısıyla bunların bu rolleri oynarken kendilerine de biçmiş oldukları bu rolün farkına varmalarını ya da toplumsal olarak biçilen rolün farkına varmaları ve kendilerinin de bu anlamda niteliklerini geliştirmeleri yönünde bir katkı sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 2 gün sürecek olan eğitimde seminer eğitmeni Teomen Hekimoğlu, İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde görev yapan 230 idareciye eğitim verdi.