DİKBIYIK ANADOLU LİSESİ’NDE YEMEK YARIŞMASI

Samsun’un Çarşamba İlçesi Dikbıyık Anadolu Lisesi öğrencileri Yemek Yarışması’nda kendi emekleriyle yaptıkları yemek çeşitlerini jüri üyelerinin oylamasına sundu

Çarşamba İlçesi Dikbıyık Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Geleneksel Yöresel Yemek Yarışması’nda sınıflar birbirinden farklı yemek çeşitlerini jüri üyelerinin damak zevkine sundu. Geleneksel olarak düzenlenen etkinlikte öğrenciler, ev yemeklerini ve Çarşamba’ya özgü yemekleri sergilediler. 5 kişiden oluşan Jüri Heyeti’nde yemek hazırlanışı ve sunuşu oylama esnasında dikkat edildi.

Yarışmaya katılan jüri üyeleri, birbirinden farklı lezzetleri tadarken, özellikle Çarşamba yöresine özgü kırçan kavurması, pancar çorbası,tirit ve kıvratma dikkat çeken lezzetler arasındaydı.
Ayrıca düzenlenen etkinlikte, sınıfların hazırladıkları yemeklerin yanı sıra türkü dinletisi ve Çarşamba’ya özgü figürler yarışmaya renk kattı. 

HABER: Nuri ŞEKER

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çarşamba Haber Haberleri