Din Felsefesi Kongresi

İlahiyat Fakültesi Din felsefesi Anabilim Dalı Başkanlığı’nca  “Gençliğin Değerlerini Tehdit Eden Postmodern Akımlar” konulu din felsefesi kongresi düzenlendi.

Yedincisi düzenlenen din felsefesi Kongresi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Kongreye; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, Dekan Yardımcıları, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, farklı üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kongre başlamadan evvel İlahiyat Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Ünsal Yüksel katılımcılara Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu.Tilavet dinletisinin ardından İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Yasa, açılış konuşmasını yaptı. Prof. Yasa, “ Bu düzenlediğimiz kongrede tartışılmayı hak eden iki ayrı konu başlığı vardır. Bu konulardan bir tanesi din felsefesi sınıfları içirişinde bir sorunu ele almak diğeri ise din felsefemizin geleceği üzerine konuşmaktır. Kongrede tartışılacak sorun gençliğin geleceğini tehdit eden post modern akımlardır. Bu sorunun çok boyutlu, içe doğru derinlikli, örseleyici şekilde, tehdit edici gücü yüksek, çözüm bekleyen bir yapıda olduğu açıkça ortadadır. Bu nedenle gençliği tehdit eden postakımların nasıl yorumlanacağı, neye göre çözümleneceği ve hangi yönde çözüm üretileceği siz katılımcılarla ayrıntılı bir şekilde konuşulacak ve tartışılacaktır” dedi.

İlahiyat fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz ise konuşmasında özellikle orta öğretim gençlerinin postmodern akımlardan olumsuz olarak etkilendiklerine vurgu yaptı. Prof. Yılmaz, “Bu kongreye konu olan gençliğin değerlerini tehdit eden postmodern akımlar hususu son dönemde özellikle orta öğretim gençliği arasında fazlaca şikayetlere sebep olan ve bu noktada dikkat çeken önemli bir husustur. Kongrenin sonuçlarını bu bağlamda çok önemsiyoruz. Bu kongreden çıkan sonuçların ileriki süreç içerisinde gençliği eğitmeye yönelik bir takım adımların atılmasında etkili olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel ise ,“Biz artık bilgi çağında yaşıyoruz. Yani çocuklarımız ve gençlerimiz dünyada olan pek çok olaya anında vakıf olabiliyorlar.Gençlerimiz herşeyi duyuyor ve biliyorlar. Bu noktadailahiyatçılara çok iş düşüyor, biz düzelmezsek dünya düzelmez diyorum. Biz de bilgilerimizi ve güzelliklerimizi dünyanın ve Türkiye’nin en ücra köşelerine götürebilmek için bu tarz çalışmaları çok daha sıkı tutmalıyız. İnşallah bu kongre sonunda çıkan sonuç bildirgesi pek çok yerlerde kendineyer bulacaktır” ifadesini kullandı.

Kongreye geçmeden önce son konuşmayı yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ise “Gençlerimizin değerleri var mı aslında konuya bu açıdan da bakmamız gerekiyor.Doğru değerleri oturtamadığımız için her türlü akım etkiliyor gençlerimizi. Bu konu gerçekten çok önemli. Bu kongrenin sonuçlarının hepimize ve toplumumuza faydalı olacağını düşünüyorum. O yüzden katılımcıların hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kongrenin ilk oturumuna geçildi.Moderatörlüğünü Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ramazan Ertürk’ün yaptığı oturumda OMÜ İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Metin Yasa(Spiritualizm: Alternatif Ruhçuluk), Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Ayşe Sıdıka Oktay (Rölativizm: Ahlaki Görececilik) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Bayram Dalkılıç ise (Agnostisizm: Kuşkucu Bilmemezlik) konularından bahsetti.

İki gün sürecek Din Felsefesi Konferansı yarın sona erecek.

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çarşamba Haber Haberleri