DOKTORA DEĞİL, “AKTARA RAĞBET!”

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine rağmen artarak ilerleyen soğuk algınlığı hastalıklarının artması üzerine şifalı bitkiler denilen kış çaylarına taleplerin arttığı belirtildi

Son zamanlarda sıklıkla rastlanan soğuk algınlığından kaynaklı hasta olan vatandaşlar, kış çayına talep oluşturdu.Yaklaşan kış mevsiminde hava sıcaklıklarının düşmesi ile beraber soğuk algınlığı hastalıklarına sıklıkla rastlanıyor. Bu durumdan kaynaklı insanlar hastaneden önce aktara koşuyor. Antibiyotik yerine doğal yollarla tedavi olmaya çalışan vatandaşlar, kış çayı karışımına rağbet oluşturuyor. Çarşamba ilçesinde Aktar olarak işletme sahibi olan esnaf Samet Kanık, “hastalıklara çözüm olarak kış çayı karışımı” yaptığını belirtti.

“GRİP İÇİN ETKİLİ BİR YÖNTEM”
Vatandaşların son zamanlarda artan gribal enfeksiyonların artması üzerine kış çayı karışımına yoğunluk oluşturduğunu söyleyen esnaflardan Aktar Samet Kanık, “Son zamanlarda gribal enfeksiyonlar sıklıkla görülmeye başladı. Bizlerde bu süreçte bize gelen vatandaşlara kış çayı öneriyoruz. Bu çayı bir karışım yaparak veriyoruz müşterilerimize. Her ne kadar farklı şeyler söylense de grip için daha etkili bir yöntem olmuş oluyor. Bunların en başında gelen karanfil, havlucan, zerdeçal, zencefil ve tarçın oluyor. Bu ürünlerin tozlarını daha fazla öneriyoruz. Nar çiçeği diye bir ürünümüz var. C vitamini olarak tüketilebilir. Müşteriye genelde karışımları biz yapıp veriyoruz. İsterlerse kendileri evde de yapabilirler.” Şeklinde konuştu.

“HER ŞEYİN BAŞINDA IHLAMUR”
Ihlamurun öneminin fazla olduğunu vurgulayan Aktar Samet Kanık, “Bunun yanı sıra vücut direncini artırmak için ekstra olarak verdiğimiz keçiboynuzu ve pekmezlerimiz var. Tabi ki bunlarda iyi geliyor. Ama her şeyin başında ıhlamur daha iyi geliyor. Kış çayı da bununla birlikte karıştırılıp içiliyor. Boğaz enfeksiyonları için ada çayı öneriyoruz. Gülhatmi çiçeği var. Kaynatıp gargara yapmalarını öneriyoruz.” İfadelerini kullandı.

“KARANFİLİN KİLOGRAM FİYATI 600 TL”
Enflasyon ile beraber bitki ürünlerinin fiyatlarında da artış yaşandığını vurgulayan Aktar Kanık, “Her şeyde olduğu gibi bitkisel ürünlerde de fiyatlar arttı. Bizde maalesef ayak uyduruyoruz. Kış çayı en az 100 TL’den satılıyor. Çünkü karanfilin kilogram fiyatı 600 TL. Elimizden geldiğince müşteriye yardımcı olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“EBEVEYNLERİN ÖN YARGISINI KIRIYORUZ”
Çocuklar, bitkisel ürünlerin tadından hoşlanmadığından şurup önerdiklerini söyleyen Kanık, ebeveynlerin ön yargılarını kırdığını ekleyerek, “Çocuklara genelde bitki türlerinin tatları hoş olmadığı için tüketmekte zorlanıyoruz. Bu yüzden arı sütü, omega-3, multi-vitamin gibi şurup türlerini öneriyoruz. Çünkü, çocuklar hastalığı yetişkinlere göre biraz daha zor atlatıyor. Bu yüzden önerdiğimiz şuruplar hem vücut dirençlerini artırıyor hem de kilo almalarına yardımcı oluyor. Ebeveynler, bu tür karışımları kimyasal olarak algıladıkları için tercih etmiyorlar ama durumu titizlikle izah ettiğimizde ön yargıları kalkıyor.” Cümlelerini kullandı.

BAL’A YANLIŞ ALGI VAR!
Çoğu vatandaşın balın balgam yaptığını söyleyenlere karşı yanlış algı olduğunu belirten Kanık, şunları ekledi; “Balın balgam yaptığını sanan insanlar var. Bal tüketirken sadece bal tüketmiş olmuyorlar. Yanı sıra zencefil, zerdeçal gibi ürünler de oluyor. Bu ürünler de zaten boğazı rahatlatma konusunda önemli rol oynuyor. Bu yüzden insanlar bala olan ön yargısını kırması lazım.”
İSMAİL TEMİZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çarşamba Haber Haberleri