Tarih 27 Eylül 2016'yı göstermektedir.
Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hayati Kaynar, "Gocunmak Yok!.." başlıklı köşe kaleme alır.
Köşe yazısında AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın avukatı Fevzi Cem Şenocak'ın, darbeden 3 ay önce Samsun'da bir döviz bürosundan 3 milyon dolar satın aldığını ve ne yapacağı sorulduğunda doların yakında 3,5 TL olacağını söylediğini iddia eder.
(Bilindiği gibi darbe kalkışmasından sonra Şenocak FETÖ imamı olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanmaktadır.)
Kaynar, aynı köşe yazısında Köktaş'ın, avukatı Şenocak'a uyarak Dikbıyık'taki benzin istasyonunu teminat göstererek bankadan 5 milyon dolar kredi talebinde bulunduğunu yazar.
Hayati Kaynar'ın bu köşe yazısını Samsun'da yayın yapan bir internet haber sitesi de, Gerçek Gazetesi'ni kaynak göstererek haberleştirir.
Milletvekili Köktaş, bahsekonu köşe yazısı ve haber sitesinde yapılan haberden dolayı iki site yöneticisi hakkında yeni avukatı Ethem Özturan aracılığıyla şikayetçi olur.
Samsun Basın Savcısı Yılmaz Zorlu, yapmış olduğu kovuşturma sonunda olayı mahkemeye taşır.
Milletvekili Köktaş Müşteki, Hayati Kaynar ve haber sitesinin biri bayan iki yöneticisi de sanık sıfatı ile Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2017/51 Esas no ile yargılanmaya başlar.
Tarih 4 Temmuz 2017'yi gösterdiğinde davanın 2. celsesi görülmektedir.
Hayati Kaynar, yazısında hakaret ve iftira olmadığını ve eleştiri sınırlarının aşılmadığını beyan eder. Kaynar'ın avukatı Suat Uzun ise mahkemeden, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) Fuat Föktaş'ın, Bank Asya'daki hesapları, hesap hareketleri ve kullanılan kredilerinin bilgilerinin istenmesini talep eder.
(Bank Asya, FETÖ isimli örgütün kapatılan bankasıdır.)
Mahkeme, duruşmayı 10 Ekim 2017 tarihine ertelerken, BDDK'dan, Köktaş'ın hesabı, hesap hareketleri ve varsa kullanılan krediler hakkında bilgi istenmesine karar verir.
Şimdi gözler 10 Ekim tarihine çevrilmiştir.
BDDK'dan gelecek yazıda AK Parti Milletvekili Köktaş'ın, Bank Asya ile herhangi bir ilişkisinin olmadığı ortaya çıkarsa, Hayati Kaynar'ın bence gazeteciliğinin bittiği an olacaktır.
Fakat Köktaş'ın, Bank Asya'da hesap veya hesapları çıkar, bir de iddia edildiği gibi darbe kalkışmasından kısa süre önce bankadan 5 milyon dolar değerinde kredi kullandığı ortaya çıkarsa, "AK Parti içerisinde FETÖ mensubu yok" diye bas bas bağıyan AK Parti zor durumda kalacaktır!
"Sendikaya üye oldu", "Bank Asya'da hesabı var", "Fetö dersanesine gitti" diye binlerce insanın cezalandırıldığı ülkemizde, AK Partili bir vekilin Bank Asya ile ilişkisinin ortaya çıkması durumunda AK Parti'nin, FETÖ ile mücadelesinin inandırıcılığı kalmayacaktır!
MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, geçtiğimiz haftalarda basına, Samsun Milletvekilleri ve belediye başkanları arasından 15 Temmuz tarihine kadar FETÖ ile ilişkilerini sürdürenlerin olduğunu açıklamıştı.
Eğer mahkeme tarafından BDDK'dan istenen evrakta Fuat Köktaş'ın Bank Asya ile ilişkisi ortaya çıkarsa, Milletvekili Erhan Usta'nın ortaya attığı iddia gerçek çıkacaktır.
Eğer BDDK, "Köktaş'ın Bank Asya ile herhangi bir ilişkisine rastlanmamıştır" derse, o zaman hem Hayati Kaynar zor durumda kalacak, hem de Milletvekili Usta'nın lafı eveleyip gevelemeden ağzındaki baklayı ortaya çıkarıp kimseyi zan altında bırakmaması gerekecektir.
Şimde hep birlikte 10 Ekim 2017 tarihinde Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2017/51 Esas no ile görünen davanın 3. celsesini bekleyeceğiz. Bakalım mahkemenin isteği üzerine BDDK ne cevap verecek.
Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla...