Unutmamalıyız ki eğitim hayatın temelidir. Eğitim, insanları mutlu, devletleri kuvvetli eyleyen kararlılık ve sürekliliktir. Eğitimde okulun önemi bütün usta eğitimciler tarafından kabullenilen bir realitedir.
Eğitimin önemini kavrayıp bu gerçeğin gereğine uygun bir şekilde eğitim faaliyetlerini sürdüren millet ve devletler gıptayla izlenen başarılara ulaşırlar. Eğitimi önemseyen gelişmiş bir millet ve devlet, eğitimi önemli gören onun gereklerine uygun davranan, çalışan millet ve devletlerin seviyesine hiçbir zaman ulaşamazlar. Eğitimin layıkıyla uygulandığı milletler her daim hür, devletler her daim kuvvetlidir.
Hakiki şekli ile insanların hürriyeti, devletlerin kuvveti, eğitimin kalitesine, eğitimcinin kalitesine ve başarısına bağlıdır. Eğitimde disiplin çok önemli ve fevkalade gereklidir. Disiplinsiz bir eğitim anlayışıyla sürekli başarılara ulaşabileceğine inanmak, akıl ve mantıkla bağdaşmaz. Eğitim insanı şahsiyetli, duyarlı, bilgili, becerikli, problemleri çözmeye hevesli ve gayretli eyler.
Bu sebeple, eğitime harcanan para israf değildir. İnsanı bedeni, zihni ve fikri bakımdan geliştiren, ulaşması gereken özelliklere ve güzelliklere ulaştıran eğitime ne kadar para harcanırsa harcansın, muteberdir, doğrudur, lüzumludur. Eğitimin evrensel özellikleri de vardır. Lakin eğitimin birinci ve en önemli önceliği yerli ve milli olmaktır. Milli ve manevi değerlerle kuvvetlenmek, milletimizin mana ve ruh köküne sadık ve saygılı bir anlayışı sahiplenmektir. Bizleri, meseleler ve problemler karşısında dayanıklı eyleyen, öz güvenimizi geliştirip özgürlük anlayışımızı pekiştiren, her daim daha doğru ve faydalı ufukları gösteren, mutluluğun sırlarını aşikar eyleyen, ilmen, bedenen ve zihnen ideal şekilde besleyen bir eğitim anlayışıyla, her daim sağlıklı, mutlu, kuvvetli, özgür ve başarılı bir şekilde yaşarız inşallah.