Eğitim-Sen'in talepleri

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, eğitim politikalarının, eğitimi daha da paralı hale getirdiğini, meslek ve Anadolu Liseleri uygulamalarındaki yanlışlık nedeniyle sermaye gücünün daha da artırıldığının, parası olmadığı için okuyamayanların işçi ola

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Eğitim-Sen Samsun Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Sendika faaliyetleri kapsamında çeşitli ziyaret ve toplantılar gerçekleştiren Kılıç, meslek liselerinin özel sektöre devri için ilk adımların atıldığını belirterek, özel sektörün isteği doğrultusunda insan gücünün yetiştirilmesi uygulamasını eleştirdi.
Uygulama ile öğretmen ve öğrencilerin sermayenin eline bırakıldığını dile getiren Kılıç, "Fakir ailelerin çocukları meslek liselerine yönlendirilerek işçi olmaları sağlanıyor. Meslek lisesi öğrencilerinin staj yaptıkları sırada ödenen asgari ücretin en az yüzde 30 ödeme zorunluluğu, yüzde 30 ödeme yapılır, şekilde değiştirilerek küçük yaşta işçileştirilen çocukların parasına göz dikilmektedir. Tüm okulların Anadolu Liselerine dönüştürülmesi uygulaması ilk etapta iyi bir uygulama gibi gözükse de parası
olan Anadolu lisesine, parası olmayan işçi olmak için meslek lisesine gitmesi anlayışını ülkede oturtulmaya çalışılıyor. Sermayenin elindeki meslek okullarından verim alınamayacaktır " diye konuştu.
Fatih Projesi'ni de eleştiren Kılıç, öğretmeleri olmayan okullara akıllı sınıfların oluşturulmasının hiçbir anlamının olmadığını, acil ihtiyaç görülen 140 bin öğretmeninin atamasının bir an önce yapılmasını beklediklerini dile getirdi. Torba Yasası'nı da eleştiren, çıkmaması için gerekli sendikal mücadeleyi de sürdüreceklerini vurgulayan Kılıç, KPSS sınavının artık güvenilirliğinin kalmadığını, işsiz öğretmenler oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri