"Eğitimde Tasarruf Olmaz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Mlletvekili Murat Çan Halk Eğitimde ki kursların tasarruf tedbirleri nedeni ile kapatılmasını eleştirerek İktidar'a seslendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) konuşan CHP Samsun Milletvekili Murat Çan tasarruf tedbirleri nedeni ile Halk Eğitimlerde kursların kapatılmaması gerektiğini söyleyerek İktidar partisine zehir zemberek sözler söyledi. Milletvekili Murat Çan "Halk Eğitimi gözden çıkarmak, halkı gözden çıkarmaktır" dedi.

"Halk Eğitim iktidar tarafından kurban seçildi"

TBMM'de konuşma yapan CHP Samsun Milletvekili Murat Çan "Her şeyden tasarruf edilir ama eğitimden tasarruf edilmez. Eğitim sisteminin en önemli unsurlarından biri de yaşam boyu eğitim yani Halk Eğitim dir ve bugün AKP İktidarı tasarruf tedbirleri nedeni ile Halk Eğitim kurslarına sınırlama getirmiş hatta kapatmıştır. Gecen yıl bakanlığın 998 Halk Eğitim Merkezinde 11,5 Milyon yurttaşımız eğitim almış yeni mesleki beceriler kazanmış önemli bir kısmı da ekonomik özgürlüğüne kavuşmuştur. Şimdi bu yapı iktidar tarafından kurban seçildi. sayıları 200 bini bulan usta öğreticiler açlığa sefalete terk edildi. Halk Eğitimi gözden çıkarmak halkın kendisini gözden çıkarmaktır. "diye konutu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri