“ELERİNİZİ EKMEĞİMİZDEN ÇEKİN!”

Çarşamba ilçesinde Kantin işletmeciliği yapan Turhan Yazıcı, kantincilerin yaşadığı sorunlar sonrası adeta isyan etti. Yazıcı, okul kantin kiralarının yüksek olmasından şikayet ederken, denetimlerde karşılaştıkları çifte standartları da eleştirdi

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Okul Kantin İşletmeciliği yapan Turhan Yazıcı, kantincilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek; “Müdür gelir, kiraya zam yapar, sonra kantin pahalı der. Milli Eğitim Bakanı enflasyonla mücadeleye destek verir ama kantin kiraları 10 kat artarken ses çıkarmaz. Veliler kantinde her şey pahalı der, ama hamburgeri dışarıda 200 TL’ye yerler” dedi.

Denetimlerde yaşanan çelişkili durumları da değinen Yazıcı“Öğretmen kantini denetler ama çıkışta marketten poşet poşet alışveriş yapar. Sağlık müdürlüğü hijyen der, ama akşam kokoreç yemeye giderler. Tarım Bakanlığı satışa yasak der, ama ürünlerin onayını kendi bakanlığı verir” ifadelerini kullandı. Kantin kiralarındaki artışların kantincileri zor duruma soktuğunu vurgulayan Yazıcı, “Kira zamanı gelince ‘müstecir’ oluruz. Ancak bir şey lazım olunca ‘abicim, kardeşim’ derler” diye konuştu.

'NE İSTİYORLAR BİZDEN'
Pandemi de büyük mağduriyet yaşadıklarını hatırlatan Turhan Yazıcı, "Senenin 365 gününün en fazla 160 gününü çalışıyoruz. Pandemi de 2 yıl aç susuz kaldık. Ne istiyorlar bizden?" diyerek kantinci esnafının yaşadığı zorlukları dile getirdi.

'TOST MAKİNESİNİN KAPAĞI ANSIZIN KAPANACAK'
Son olarak yetkililere seslenen Yazıcı;“Ellerinizi ekmeğimizden çekin yoksa o tost makinesinin kapağı ansızın kapanacak bir gün. Sonra elimiz yandı demeyin!” ifadeleriyle kantincilerin artık dayanacak gücünün kalmadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri