EMNİYETE 91 YENİ ARAÇ TAHSİS EDİLDİ

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen 91 yeni ekip aracı, düzenlenen törenle hizmete alındı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nün araç filosuna 91 yeni ekip aracı eklenerek güvenlik ve asayiş çalışmalarına büyük bir katkı sağlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen kampanya kapsamında düzenlenen "Hizmete Alım Töreni" Samsun'da gerçekleştirildi.

Törende konuşan Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, yeni araçlarla suçla mücadeledeki etkinliğin artacağını vurguladı. Arıbaş, il genelindeki resmi ekip sayısının %86, sivil ekip sayısının %21, trafik ekip sayısının ise %14 oranında arttığını belirtti. Trafik ekip araçlarının tamamının yenilendiğini ve daha fazla personelin sahada görevlendirilerek suçla mücadelenin güçlendirildiğini ifade etti.

Samsun Ülke Genelinde 2. Sırada 2024 yılında aranan şahısların yakalanmasında Samsun’un ülke genelinde 2. sırada olduğunu belirten Arıbaş, suç aydınlatma oranlarında %97,1 ile ülke ortalamasının üzerinde yer aldıklarını söyledi. “Samsunumuzun huzur ve güvenliği en temel ilkemizdir” diyen Arıbaş, organize suç örgütleri, uyuşturucu satıcıları, aranan şahıslar ve düzensiz göçmenlerle kararlı mücadelenin devam ettiğini belirtti.

Mücadele Kararlılığı Konuşmasında zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine ve göçmen kaçakçılığına geçit verilmeyeceğini belirten Arıbaş, "Şehrimizde hiçbir suçlu elini kolunu sallayarak dolaşamayacak, aranan tüm şahısları yakalayıp adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı. Kadına yönelik şiddete karşı da sıfır tolerans ilkesiyle hareket ettiklerini dile getiren Arıbaş, bu konuda kararlı olduklarını vurguladı.

Törene Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri