“Engellilerimize sahip çıkalım”

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Halis Candal, engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunları ve sıkıntıları dile getirerek Haber Expres Gazetemize açıklamada bulundu

Engelli bireylerin, günlük hayatta karşılaştıkları ulaşım, eğitim, sağlık, istihdam, sosyal yaşam gibi erişim sorunları konusunda daha hassas olunması gerekirken, Özellikle bilinçsizce yapılan engelli otoparklarına araç park etme ve bazı toplu taşımalarda sesli bilgi sisteminin bulunmaması da onların hayatını daha da zorlaştırmakta ve engeller oluşturmaktadır. Bu tarz sorunlara ve eksikliklere yönelik açıklamalarda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Halis Candal, engellilere sahip çıkılması ve kanunların, onların işini kolaylaştıracak şekilde çıkarılması gerektiğini belirtti.

"ENGELLİLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM"
Engelli Bireylerin Karşılaştıkları Sorunlara Değinen Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Halis Candal, "Daha yeni göreve başladım. Başlamakla beraber engelli kardeşlerimizin sorunlarını dinlemeye vakıf olmaya başladım. Birçok sorunları var. Bunların en başında gelen rampa sıkıntıları var. Apartmanlarda, işyerlerinde rampalar yapılmıyor. Belediyelerimize bununla ilgili yazılar yazdım. Tramvay duraklarımızda sıkıntılarımız var. Eğlenebilecekleri alanlar kısıtlı. Mesela mavi ışıklarımız var, onun da kapasitesi yeterli olmuyor. Bu sorunları hep beraber çözmeye geldim buraya. Tekerlekli sandalye ve akülü araç sıkıntıları var. Bu araçlar olmadığı için engelliler evden dışarı çıkamıyor, evlere kapanıyor. En önemlisi bu. Engellilerimizi topluma kazandırmamız lazım. Bu sorunu çözmemiz lazım. Geçmiş yerel yönetimlerin hataları var; insanları, iş adamlarını küstürmüşler ama bu birlikteliği, beraberliği sürdüreceğiz. İş yeri sahipleri, işçi sayısına göre engelliler çalıştırmak zorunda, ama bu konuda kendi çıkarlarına göre engellileri bireyleri seçiyorlar. Bu konuda ayırt etmemeleri lazım. Engellilerimize sahip çıkalım, kanunlarımızı, yasalarımızı onlara göre çıkartmamız lazım. Zaten hayata ulaşım, şehir planlaması gibi sorunlardan dolayı birkaç adım geriden başlıyorlar. Onlara bu konularda yardımcı olalım." İfadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri