Engellilerin İbadet hakkı elinden alınıyor

Samsun Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sinan Kanat, İl Müftüsü Çakır’ı hedef alarak çok sert eleştirilerde bulundu.

Samsun’daki engelli bireyler, camilere erişim konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. İddialara göre; sorunların çözümü için en yetkili isim olan Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır’a defalarca yapılan uyarılara rağmen herhangi bir adım atmadığı ifade ediliyor.

"Bedensel Engelliler Camilere Giremiyor, İl Müftüsü Seyfullah Çakır Seyirci Kalmaya Devam Ediyor"
Samsun’daki camiler, bedensel engelli bireyler için adeta kapalı durumda. Bedensel engellilerin abdest alacağı yerler, tuvaletler ve diğer temel ihtiyaçlar için gerekli düzenlemeler yapılmış değil. Sinan Kanat, bu konuda en büyük sorumluluğun İl Müftüsü Seyfullah Çakır’da olduğunu belirterek, “Defalarca söyledik, yine de hiçbir çözüm üretilmedi. Müftülüğün engellilere uygun cami düzenlemesi yapmaması, engelli bireylerin ibadetlerini yapamamalarına neden oluyor,” dedi.

"İl Müftüsü Seyfullah Çakır, sorunu Görmezden Geliyor"
Kanat, işitme engelli vatandaşların da camilerde karşılaştığı sorunları dile getirdi. İşitme engelli vatandaşlar, camilere geldiklerinde kendilerine yönelik herhangi bir vaaz veya Kur'an okunmadığı için ibadetlerini tam anlamıyla yerine getiremiyorlar. Kanat, bu konuda İl Müftüsü Seyfullah Çakır’ın sessiz kaldığını, işitme engellilerin de sürekli göz ardı edildiğini söyledi.

"Davete Çağırıyorlar, İçeri Bile Giremiyoruz"
Samsun İl Müftülüğü’nün engellilere yönelik yaptığı davetlerin de sadece göstermelik olduğunu vurgulayan Kanat, bu davetlerde engellilere uygun mekanların sağlanmadığını söyledi. “İl Müftüsü Seyfullah Çakır, davet ediyor ama mekanlar bize uygun değil. Tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarımız içeri bile giremiyor. Kapıdan dönmek zorunda kalıyoruz,” diyen Kanat, bu durumu İl Müftüsü’ne defalarca ilettiklerini, ancak sorunun sürekli tekrarlandığını belirtti.
Kanat, İl Müftüsü Seyfullah Çakır’a son olarak "Bu hataları defalarca söyledik. Ama Seyfullah Çakır, engelli bireylerin sorunlarını çözmek için hiçbir çaba göstermiyor. Din kurumu böyle mi yönetilir?" ifadelerini kullandı.


İl Müftüsü Seyfullah Çakır, iddiaları yalanladı!
Konu ile ilgili ulaştığımız Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır ise "Camilerimiz de engelli rampaları yapıldı. Engelli bireylere göre uyumlu hale getirildi." dedi. Öte yandan İl Müftüsü Çakır, zaman zaman verilen davetler olduğunu ve bu davetlerde camilerin bedensel engelli vatandaşların kullanımına uygun olmadığı için katılamadıkları sorusu ise cevap olarak "Öyle bir şey yok" ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri