ERASMUS PROJESİYLE İKLİM HAREKETİ

Samsun Çarşamba Fen Lisesi, Youth in Climate Action (Gençler İklim Eyleminde) adlı Erasmus projesi kapsamında, İspanya, Portekiz ve Polonya’dan öğretmen ve öğrencileri ağırladı.

Çarşamba Fen Lisesi, Youth in Climate Action (Gençler İklim Eyleminde) adlı Erasmus projesi kapsamında, İspanya, Portekiz ve Polonya’dan 7 öğretmen ve 13 öğrencileri ağırladı. Fen Lisesi İngilizce öğretmeni Eylül Gonca Keskin koordinatörlüğünde iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ağırlanan yurtdışından gelen öğretmen ve öğrenciler etkinliklerle dolu bir hafta geçirdi.

Projenin ilk gününde, yurtdışından gelen misafirler, Fen Lisesi'nde geleneksel Türk müziği eserleriyle karşılandı. Ardından, Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu’ndaki 2 A sınıfı ziyaret edilerek öğrencilere bu projenin amacı ve farklı milletlerin bir araya gelmesiyle oluşturulan çalışmalar anlatıldı. Etkinliklerin ikinci gününde Samsun Sosyal Dayanışma Merkezi’nde sıfır atık bilinci kapsamında atık malzemelerden el sanatları ve sanat eserleri yapıldı. Daha sonra grup, Bandırma Vapuru ve Kurtuluş İskelesi’ni ziyaret ederek milli değerlerimizin önemini vurguladı.

‘TARİHİ YERLER ZİYARET EDİLDİ’

Üçüncü ve dördüncü günlerde Ordu Boztepe, Trabzon Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Bulancak Sarayburnu Camii, Sümela Manastırı ve Uzungöl gibi Karadeniz’in önemli turistik ve tarihi yerleri ziyaret edilirken, son gün ise okulun bahçesindeki duvara iklim değişikliğine farkındalık yaratmak amacıyla bir mural çalışması gerçekleştirildi. Yapılan etkinlikte öğrenciler hem sanatla ilgilendi hem de mutlu anlar yaşadı. Proje düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi. Törenin ardından, misafirler Türk mutfağına ait yemekler yiyip, dans ederek eğlenceli bir kapanış yaptı.

‘TÜRK GELENEKLERİ TANITILDI’

Ayrıca, Portekiz’den gelen bir çifte geleneksel kına gecesi düzenlendi ve Türk gelenekleri tanıtılarak, bu sayede kültürel paylaşımlar zenginleştirildi. 45 kişinin katılımıyla gerçekleşen bisiklet turu da projenin önemli etkinliklerinden biriydi. 8 kilometrelik yol, trafik polisi eşliğinde trafiğe kapatıldı ve hem öğrenci hem de öğretmenler bu etkinliğe katıldı. Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği proje sayesinde misafirler Türkiye'den çok güzel anılarla ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri