Eğitimde, et ve et ürünlerinin denetimine ilişkin mevzuat, gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemleri, işletmelerdeki asgari ve teknik şartlar, Temel HACCP prensipleri ve HACCP tetkikleri gibi konular ele alınacaktır. Ayrıca, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği ile denetimlerde karşılaşılan ihlallerin tespiti ve uygulanacak yaptırımlar gibi pratik eğitimler de verilecektir. Sahada karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik bilgiler de eğitim programının önemli bir bölümünü oluşturacaktır.
Et Ürünlerinin Resmi Kontrollerine Yönelik Eğitim Düzenlendi
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Et ve Et Ürünlerinin Resmi Kontrolleri" konulu eğitim, Samsun'da gerçekleştirildi.