Çarşamba ilçesinde Kasap esnafı kurban kesildikten sonra 12 saat dinlenmesi aynı zamanda hemen kesildikten sonra kavurma gibi şeylerin yapılmaması gerektiğini söyledi.
“12 Saat dinlenmeli etler”
Etlerin dondurucu da muhafaza edilmesi gerektiğinin altını çizen Çarşamba ilçesinde ki Kasap esnafı “Etler ilk kesildikten itibaren 12 saat bir dinlenmesi gerekiyor. 12 saat dinlendikten sonra işlenecek işlendikten sonra dondurucuya girebilir eğer tazeyken dondurucuya atarsan et yeşerir ve kötü olur. Et ilk önce kesildikten sonra dinlenmeli çünkü ilk kesildikten sonra kavurma falan yapılmaya kalkınırsa tatsız, tutsuz olur ve çok sert olur ama dinlendikten sonra yapılırsa kavurma daha iyi daha lezzetli olur diyebiliriz. Etleri en iyi dondurucu da muhafaza edilir. Başka yere et koyulursa muhafaza edilmez ve kötü olur . Dondurucu da et 1 sene dursun hiçbir şey olmaz.” Şeklinde konuştu.
Haber: EMİNE TEMİZ YILMAZ