'GERÇEK HİZMETLER YERİNE, SOSYAL MEDYADA PİREYİ DEVE YAPIYOR'

Bir otelde düzenlenen programda, gazeteciler, geçmiş dönem Samsun Büyükşehir Belediyesi adayı Cevat Öncü'ye, "Halit Doğan'ın performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Öncü, bu soruya bomba etkisi yaratan cevap verdi.

Samsun'da bir otelde düzenlenen basınla buluşma programında, gazeteciler, geçmiş dönem Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü'ye, "Halit Doğan'ın seçim sonrası performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Öncü, bu soruya, "Samsun'un önemli sorunlarıyla ilgilenmek yerine, sosyal medyada sempatik görünmeye çalışıyor," diyerek Halit Doğan'ı sert bir şekilde eleştirdi ve şehrin sosyal medya kullanımından çok daha önemli hizmetlere ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Ayrıca konuşmasında, Halit Doğan'ı da içine alarak belediye başkanlarına, küçük meseleleri büyüterek gündem oluşturduklarını ifade etti ve Samsun'un altyapı, ulaşım, kentsel dönüşüm gibi ciddi sorunlarına yönelik henüz somut bir adım atılmadığının da altını çizdi.

Gazeteci : "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın Seçim sonrası performansını nasıl buluyorsunuz ?"

"sempatik olmaya çalıştıkları şeyler var"

Geçmiş dönem Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü'ye sorulan soruya, "Biraz daha sabırlı olmak lazım. Bu, bizde olan ama onlarda çok söz edilmemiş olan, kent lokantasıydı. Gençlere ulaşımda indirim ve benzeri sosyal belediyecilik adına yapmaya ve sempatik olmaya çalıştıkları şeyler var. Ancak, önemli konular dediğim kentsel dönüşüm, ulaşım, Samsun’un dirençli bir hale getirilmesi, sel ve su baskınlarıyla sınavı gibi pek çok şeyin desteklenmesi anlamında henüz atılmış herhangi bir somut adım görmüyorum. Umarım her şey daha iyi olur." ifadelerini kullandı.

"görüyorum ki hizmetleri yapmakta sıkıntı çekecek"

SAMULAŞ çalışanlarının greve gitmesinin en temel sebebi olarak belediyenin mali zorlukları olduğunu vurgulayan Cevat Öncü, "Belediye başkanının hizmet etmesi hepimizi mutlu eder, ama işaretlerini görüyorum ki çok önemli hizmetleri yapmakta sıkıntı çekecek. Bugün SAMULAŞ çalışanlarının greve gitmesinin en temel sebebi, belediyenin içerisinde bulunduğu mali zorluklardır. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, geçmiş dönemlerde çok yüksek miktarda borçlanmış olmasından kaynaklanan sıkıntılar vardır. Bir de üstüne tasarruf tedbirleri eklenmiştir." dedi.

"Halit Başkan sosyal medyayı iyi kullanıyor"

Samsun'un Sosyal medyadan daha çok hizmete ihtiyacı olduğunu belirten Öncü, Belediyecilik sadece Halit Başkan için söylemeyelim; pek çok belediye başkanımız, belediye hizmetlerini “bir yap, bin tanıt” mantığıyla, sosyal mecralar üzerinden pireyi deve yaparak sunulanlardan ibaret zanneden bir anlayışa sahip. Bu, çeşitli partilerden belediye başkanları içinde geçerli, sadece Halit Başkan’a özel bir eleştiri değil. Halit Başkan sosyal medyayı iyi kullanıyor, ama sosyal medya kullanımından daha önemli hizmetlere ihtiyacı var. Samsun’un bu anlamda belediye başkanına çok önemli işler düşüyor." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri