Saygı değer okuyucularım:
7126 sayı ve 13/6/ 1958 tarih 9931 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Sivil Müdafaa Kanunu: Bu Kanunun 15-(değişik:20/9/ 1960-85/1md) deki açıklanan yasa gereği.
Diğer taraftan, umumi hayata müessir afetler dolayısıyla alınacak tedbirlerle yapılacak yardımlara dair kanunu: 7269 Sayı ve tarih 25/5/ 1959:Resmi gazetenin 10213 sayısıyla yayımlan 15,16 ve diğer maddeleri, ayrıca Sivil Savunma İle İlgili Şahsi Mükellefiyet Tahliye Ve Seyrekleştirme, Planlama Ve Diğer Hizmetler Tüzüğü 6/3150 Sayı ve Resmi gazete 18 Temmuz 1964 tarih 11757 sayısıyla yayımlanmıştır.
Bu Tüzüğün 26,27 maddeleri ile seyrekleştirme tahliye maddeleri: Bu tüzüğün 11 inci maddesi gereği Karargah Kurtarma, İlkyardım ve Ambülans, Sosyal Yardım Servisler ile diğer Emniyet, trafik, İtfaiye ve hastaneler servisi. Bu konu ile ilgili olarak tüzüğün 15 inci maddesi. Hassas bölgelerdeki şehir ve kasaba Sivil savunma teşkillerinin olağanüstü hallerde ve seferde sefere, göreve çağrıldıkları zaman toplanmaları ve hizmete hazır olmaları için şehir ve kasabalar kenarlarında, dışında idare merkezleri,civarında taarruz tesirlerine karşı nispeten emin yerlerde ve faaliyet alanlarına en kısa zamanda yetişecek şekilde toplanma bölgeleri seçiler buralarda barındırılmaları için bina barakalar tespit ve temin olunur denilmektedir.
Değerli okuyucularım. Malum İstanbul’umuz tarihi ve ekonomik bakımdan dünyamızın sayılır illerinden biri bu gün 16 milyonu aşan bir nüfusa sahip bir ilimizdir. Tarihi yapıları plansız şehirleşmeler bilhassa Beyoğlu ilçemizde bırakalım. Savaş durumunu deprem bizleri bekleyen en büyük tehlike zamanı zemini belli değil.
Bu nedenle Yapılmış olan İlçe ve İl Sivil savunma planı ile Afetlere İlişkin Planda Belirtildiği Üzere: Gezi parkı denilen yer Beyoğlu’nda ikamet eden o bölgenin insanlarını barınacağı Tedavi ilk yardım uygulanacağı hastanelere ulaştırılacağı tek merkezdir. Şöyle bir düşüneli bir deprem anında yıkılan binalar kapanan yollar nasıl açılacak ulaşım nasıl sağlanacak bakalım hastaneler yıkılmayacak mı, muhtelif bölgelerde yangınlar çıkmayacağı doğal gaz şebekeleri patlamayacak mı, bu gibi hallerde sivil savunma ekiplerinin sağ kalması mümkün mü?.
Su şebekeleri kanalizasyonlar hep tahrip olduğunda kimleri nerede bulacaksınız. Acaba İl valisi sağ kalacağı mı Belediye Başkanı kiminle ne hizmet verebilir. Acil yardımın bölgeye ulaşması için önce yolların açılması,4/11635 karar sayılı 26 Haziran 1959 tarih ve 10237 Sayılı Sivil müdafaa da vekaletlerarası iş birliği ve karşılıklı yardım nizamnamesi gereğince diğer illerden gelecek makine ve teçhizatlarla ne sürede yollar ulaşıma açılabilir.
Ki işte bu nedenle bir afet ve bilhassa deprem olması halinde İstanbul’lu kendi derdiyle uğraşacaktır bu bakımdan diğer illerden gelecek kurtarma ve diğer ekiplerin o mahalle ulaşması zaman alacağı malumdur. Bundan dolayı hasta ve yaralılar bu hizmetler yapılana ve nakillerin yapılabilmesi
için taksim parkı olduğu gibi kalması dolayısıyla bir olağanüstü halde o bölge halkının toplanma yeri ve rehabilitasyon merkezi olarak kalması gerek toplum ve gerekse devlet için önem taşımaktadır. Ayrıca İsterse Belediye Taksim parkının altını üst kısımlarını etkilemeden barış zamanı bir kapalı pasaj ve ya alış veriş merkezi yapabilir. Ancak savaş dönem iki inşallah olası sığınak olarak halka sunulabilir. Bu nedenle Beyoğlu halkının yararlanamayacağı binaların sadece Belediyenin Çıkar sağlayacağı AVM Merkezi Yapılması İleride Çok Büyük Tehlikelerle Yüz Yüze Kalınacağı açıktır
Saygılarımla.